• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bensiini hind tõuseb veel

  «Oleme sunnitud hinda varsti veel tõstma,» teatas Statoil Eesti ASi peadirektor Sanny Aslund. Maailmaturul on erakorraline bensiini hinna tõus ja ka dollar tõuseb üha, seletas ta.
  Aslundi sõnul on bensiini tonni hind tõusnud maailmaturul augusti esimese viie päevaga 15 USA dollarit (225 krooni). «Täna on see hind veel kõrgem,» väitis ta kolmapäeval.
  Normaalne hinnatõus maailmaturul oleks Sanny Aslundi kinnitusel kuu aja jooksul viis kuni kümme dollarit (75--150 krooni).
  «Liiga vähe tõstsime,» kommenteeris Eesti suurima tanklaketi ASi Alexela Oil jaemüügijuht Indrek Randveer eile bensiini jaemüügihinna tõusu. «Uus hinnatõus on tulemas,» kinnitas ta. Randveeri sõnul on sellel nädalal toimunud hinnatõusu juures jäetud arvestamata dollari kallinemisega.
  «Neste väljamüügihind tõusis kolmapäeval 30 senti,» põhjendas Randveer uue hinnatõusu vajadust.
  Kolmapäeval müüs Neste Tallinna terminaalist bensiini 95E hulgihinnaga 5 krooni 83 senti liiter, päev varem oli bensiiniliitri hind 5,53 krooni. Võrdluseks, 7. juulil maksis bensiini 95E liiter Neste terminaalis 5,02 krooni.
  Randveeri sõnul üritavad Eesti kütusefirmad tiheda konkurentsi tõttu kohalikul turul hoida hulgimüügi ja jaemüügi hinnavahet ühe krooni lähedal. «Normaalne oleks poolteist krooni,» kom menteeris ta. Kolmapäeval oli bensiini hulgimüügi ja jaemüügi hinna vahe alla poole krooni.
  Teisipäeva õhtul ja eile hommikul tõstsid kõik suuremad tanklad bensiini hinda 25 sendi võrra liitri kohta. Alexela, EK, Neste ja Statoili tanklates maksab bensiini 95E liiter pärast hinnatõusu 6.30 ja bensiini 98E liiter 6.50. Väiksemates tanklates jäid hinnad endiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.