10. august 1997 kell 22:00

Viimased majad Pühajärve kaldale

Ühel pool kolme mehe soov teha 8,5 hektarit Eestimaad korda ja rajada sinna suvekodu, teisel pool Pühajärve maastikukaitseala ja ürglooduse eest võitlejad. Hannes Tamjärve, Meelis Milderi ja Juhan Kolgi soovist Pühajärve äärde Põlend-Kolgale kaks maja ehitada on saanud nii kuum teema, et kaks päevalehte käisid volikogus otsustatu pommuudisena välja.

Ei oleks just väga soovinud olla Pühajärve vallavolikogu liikme nahas, et anda oma hääl ühele või teisele osapoolele. Õnneks sai volikogu välja pakkuda kompromissi.

Tänu 1932. aastal tules hävinud kahele taluhoonele said maaomanikud loa ehitada talukoha taastamise nime all kaks maja järvele lähemale kui 100 meetrit. Tänu sellele, et see on ainus krunt, kus ka varem ehitisi oli, otsustati teisalt aga, et rohkem maju Pühajärve äärde ehitada ei lubata.

Kas sellega on kirik keset küla paigas või hakatakse lubatud kohturada tallama, selgub peagi.

Hetkel kuum