18. august 1997 kell 22:00

Vormsi majutuspaigad on sõbraliku teenindusega, ent eriliste mugavusteta

Täiusliku komfordi armastajad peaksid reisima kusagile mujale. Hinnad pole Vormsil küll kõrged, aga du?iruumiga tuba saarelt naljalt ei leia (Suuremõisa pansionaadis 1 tuba siiski on).

On loomulik, et tualett asub koridoris või õues. Pesemisvõimalused on siiski pea kõikjal olemas. Saare keskuses Hullos leidus siiski ka üks motelli nimeline asutus, kus lubati 150 krooni eest ilma igasuguse pesemisvõimaluseta ööbida.

Keskmiselt peab öömajaline kergendama rahakotti 150--200 krooni, saades nii ka hommikusöögi, alla 12aastastele lastele tehakse hinnasoodustusi.

Näiteks Norrenda pansionaadis saavad lapsed majutust täiskasvanutelt küsitava 236 krooni asemel 118 krooniga, samas aidas 177 krooni asemel koguni 59 krooniga.

Mugavuste puudumise kompenseerib (kui see üldse traagiline tundub ja heastamist vajab) sõbralik teenindus. Majutuskohad on väikesed ja pererahval on aega turistidega tegeleda. Võimalik on tellida õhtu- ja lõunasööki, teha lõket, grillida liha.

Asukoha poolest sobivad lastega peredele teistest enam Mäe talu ja Norrenda pansionaat -- mõlemad asuvad Rumpo poolsaarel mõnikümmend meetrit liivarannast.

Kuid Vormsile omast metsikust ja üksindust sealt enam ei leia. Telkimisvõimaluste eest tuleb pansionaatide juures loovutada 20--50 krooni. Metsikult telkida pole lubatud.

Saarel on küllaltki head teed ja väikeste vahemaade tõttu on sobilik liikuda jalgratastega. Pealegi -- hind on madal, aga ratast justkui ka ei ole.

Näiteks Suuremõisa pansionaadis sai 5 krooni eest tunnis laenuks suure ja logiseva rattakolaka, millega üle tunni kestvat sõitu eriti vastu ei peagi. Norrenda pansionaadis oli 23.60 eest tunnis välja üürida vaid üks kokkupandav töökorras jalgratas. Mäe talust ja Elle-Malle pansionaadist on võimalik 50--70 krooni eest päevas saada märksa korralikuma sõiduvahendi. Kaasa võiks võtta oma ratta.

Targem on muidugi puhkuseplaane tehes varakult mõnes pansionaadis kohad broneerida, aga nigelavõitu praamiliikluse tõttu jätab osa aegsasti broneerijaid oma sõiduplaanid katki ja öömaja otsijaile jagus testinädalavahetusel peaaegu kõigis majutuspaikades kohti, kus pea padjale panna.

Hetkel kuum