• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Repomäär jäi muutmata

  Eilne päev valuutaturgudel oli äärmiselt vastuoluline ja närvilises õhkkonnas liikusid juhtivate valuutade kursid üksteise suhtes suurtes piirides.
  Sündmuste käivitajaks oli eile kahtlemata Saksa liidupanga repooksjon. Buba otsus jätta repomäär muutmata (repomäär on püsinud 3,0% tasemel möödunud aasta augustist saati) viis hommikustel Aasia turgudel allpool 1,82 DEM/USD taseme liikunud dollari kursi 1,824 Saksa margani.
  Päeva jooksul hakkas turul aga taas maad võtma veendumus, et varem või hiljem peab Saksamaa liidupank intressimäärasid ikkagi tõstma. Turul levinud arvamuse kohaselt võib see juhtuda üsna pea. Seda veendumust toetasid esmaspäeval avaldatud Saksamaa majandusnäitajad, mille kohaselt aastane tarbijahinnaindeksi kasv on augustis 2 protsenti.
  Kõige selle tagajärjel hakkas dollar Saksa marga suhtes nõrgenema, kukkudes kell 16.00 Eesti aja järgi 1,7925 marga tasemele. Diilerid seletasid dollari suurt langust ka Jaapanist tulnud suure müügikorraldusega, mis käivitas ka muud müügikorraldused.
  Ameerika turgude avanedes hakkas dollar siiski taas kerkima, liikudes 1,8 DEM/USD taseme ümbruses.
  USA aktsiate hinnad tegid hommikupoolses vaikses kauplemises läbi väikese languse. Turgu mõjutab diilerite sõnul lähenev pikk tööliste püha nädalavahetus. Keskpäevaks oli Dow Jonesi tööstuskeskmine langenud 17,65 punkti (-0,22%), 7841,92 punktile.
  Moskava pankadevahelisel rahaturul fikseeriti rubla kurss 5,831,5 RUR/USD tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.