• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahaliit ei hiline

  Mõlemad riigid püüavad ühtlasi maailmale näidata, et varasematele erimeelsustele vaatamata on kummagi riigi vaated rahaliidule nüüd ühesugused.
  Mõlema riigi liidrid kinnitasid enne kohtumist, et nii Saksamaa kui ka Prantsusmaa ühinevad plaanitud ajal rahaliiduga ning täidavad Maastrichti lepingus ettenähtud rahaliidu nõuded.
  Tegemist on Kohli ja Jospini esimese mitteametliku kohtumisega pärast sotsialistide võimuletulekut Prantsusmaal tänavu juunis.
  Prantsusmaa paneb kohtumisel rõhku tööhõive suurendamisele Euroopas ning majandusalase ja poliitilise koostöö tihendamisele rahaliidu raames.
  Helmut Kohl rõhutas, et euro saab olla ainult stabiilne valuuta, ning kummutas väited, nagu oleks ta valmis ohverdama euro stabiilsuse Euroopa integratsiooni huvides. Ta lubas, et Saksamaa täidab kõik Maastrichti nõuded.
  «Ma kardan, et euro edasilükkamine tähendaks eurost loobumist,» ütles Prantsuse rahandusminister Dominique Strauss-Kahn. «Euro peab olema tugev, võimas valuuta.»
  Ökonomistid on seisukohal, et Saksa liidupank tõstab lähiajal intressimäära. Viimastel päevadel on Inglise naelsterling hakanud Saksa marga suhtes nõrgenema. Nael on nõrgenenud, sest investeerijad on hakanud ostma Saksa marku ja müüma naelu ning dollareid, oodates, et Saksa keskpank tõstab diskontointressi.
  Seni on Saksa keskpank jätnud intressid muutmata ja panga peadirektorit Hans Tietmeyerit on selle pärast juba kritiseeritud. Kaua ei saa ta sellega siiski enam viivitada, kuna Saksa aastainflatsioon on tõusnud eelmise kuu 1,7 protsendilt juba kahele. Keskpank on seni püüdnud hoida inflatsiooni allpool kahe protsendi piiri.
  Paljud pangaeksperdid aga väljendavad kartust, et Saksa keskpanga intresside tõstmine võib aeglustada Euroopa majanduskasvu. Osa analüütikute meelest võib Saksamaa kasutada intressitõstmist ka eurorelvana. See tähendab, et intresside tõus ja tugevnev mark aitavad rahaliidust välja sorteerida Itaalia, Hispaania ja Portugali, kes Saksamaa arvates pole veel rahaliidukõlblikud ja nõrgestaksid tulevast eurot. REUTER-BNS-KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.