• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  DELLilt uus Pentium II server

  Protsessor:- 233MHz Pentium II (kahe protsessori võimalus)
  Vahemälu:- 512 kB protsessoril
  Operatiivmälu:- 32--512MB ECC EDO DIMM
  Kõvakettamaht:- Sisemiselt kuni 27 GB
  Laienduskohti:- 3 PCI ja 3 EISA
  Võrguliides:- Intel EtherExpress Pro 10/100 Mbit/s
  integreeritud Ultra/Wide SCSI-3 toetusega kontroller
  Standardkomplekti hind:- alla 60 000 krooni
  DELLi serverite perekonda PowerEdge on lisandunud uus mudel PowerEdge 2200.
  PowerEdge 2200 on komplekt uusimast tehnoloogiast. Inteli protsessor Pentium II suudab 32bitisel platvormil töötavaid programme rakendada kiiremini kui PentiumPro protsessor. Võrreldes PentiumPro protsessoriga on Pentium II protsessoris kasutatud Inteli MMX (multimedia extension) -tehnoloogiat, mis annab uuele serverile pikemaajaliselt kestva investeeringu lisaväärtuse.
  DELL PowerEdge 2100 on entry-level PC-server, mis võimaldab klientidele uuel tehnoloogial põhinevat lahendust koos integreeritud serveri juhtimisvõimalustega, mis tavaliselt on kättesaadavad alates keskklassi serveritest.
  Ühel PentiumPro protsessoril põhinevad serverid pakuvad maksimaalset võimsust märkimisväärselt madala hinna eest. Operatiivmäluna kasutatakse uusimaid ECC DIMM-mälusid. ECC-standardi veaparandusega mälud (Error Cheking and Correcting) tagavad suurema töökindluse ning DIMM-standard (Dual Impact Memori Module) võimaldab mälude mugavamat ühekaupa laiendamist varasema SIMM-standardi paarikaupa lisamise asemel.
  Suurenenud sisemine andmevahetuskiirus Ultra/Wide SCSI-3 toetusega kiirendab oluliselt suhtlust kõvakettaga.
  Serverisse on sisse ehitatud mitmeid sujuvat tööd jälgivaid vahendeid. Need võimaldavad saada infot serveri sisemise temperatuuri (protsessorite ja ka kõvaketaste tööpiirkonna) kohta, samuti sisemise voolutarbimise ja selle muutuste kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.