• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järelevalvest

  Kuulun nende õnnelike hulka, kes tabasid augustis osta Tallinna Panga aktsiat, kui selle hind oli veel 76 krooni. Nüüd olen rõõmuga jälginud, kuidas mu investeering on kolme nädalaga tootnud 70% tulu. Muidugi jääb see kaugele maha Ühispanga viimase kahe kuu tõusust, ent sellegipoolest olen oma investeerimisotsusega igati rahule jäänud.
  Tänasest Äripäevast saab lugeda, et uus väärtpaberiinspektsiooni juht Marek Mägi on asunud uurima võimalikke sisetehinguid Tallinna Panga aktsiaga. Tõepoolest, aktsia on viimastel päevadel läbi teinud uskumatult hoogsa tõusu. Ju on midagi kahtlast käsil, arvab inspektsioon. Eks uurimine näitab.
  Tervitan Marek Mägi initsiatiivi sisetehingute kahtluste selgitamisel. Lõpuks ometi on inspektsioon asunud otsustavalt oma järelevalverolli täitma! Kuid mulle teevad muret mõned küsimused. Miks ikkagi võeti kõigepealt hambusse Tallinna Pank? Ja miks pole seni midagi ette võetud, et uurida Ühispanga võimalikke rikkumisi? Kas Ühispanga kõrvalejätmine on olnud inspektsiooni direktori või hoopis kellegi teise otsus?
  Eri allikatest on jõudnud Äripäeva ajakirjanikeni informatsioon, et enne kui Mägi sai inspektsiooni uueks direktoriks, pidi ta end näitama Enn Pandile. Pant, teadagi, on tihedalt seotud Ühispangaga. Kuigi Ühispanga ja Tallinna Panga juhid matsid kevadel sõjakirve maha, jäi mulle küll mulje, et ega asi veel sellega klaariks ei saanud.
  Veel on ajakirjanikud juba mõnda aega isekeskis ilkunud, et rahandusministeerium on Ühispanga tütarfirma ja ühispankuritel on kõigile uutele ametnikele esimese optsiooni õigus. Vaat, sellised jutud liiguvad ringi. Annaks jumal, et päriselt nii ei oleks.
  Veel hullem kui nõrk järelevalve oleks tendentslik, mingi huvigrupi poolt mõjutatav järelevalve.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.