• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Magnum müüs õlletehased kasuga soomlastele maha

  Tartu ja Saaremaa õlletehaste kogu aktsiapakk läheb eile sõlmitud ostu-müügilepingu kohaselt Olvile üle veel sellel kuul. Magnum Grupi nõukogu esimees Margus Linnamäe ütles, et Magnum on investeerinud kahte õlletehasesse kokku ligi 100 miljonit krooni, kuid osa sellest summast moodustavad õlletehaste laenud.
  «Õlletehaste aktsiate müük ei olnud tingitud kiirest raha paigutamise vajadusest, ehkki raha ei ole kunagi üle,» väitis Linnamäe. Tema sõnul peavad Magnum Grupi omanikud huvitavamateks Tallinna farmaatsiatehase ja ASi Silmet projekte.
  «Tahame kontsentreeruda neile kahele suurele projektile, et äri laiali ei valguks,» lausus Linnamäe.
  Olvi OY eesmärk on liita Tartu ja Saaremaa õlletehas, lausus Olvi tegevdirektor Markku Rönkkö BNSile. Soome ühele suuremale õllefirmale kuulus varem 15% Tartu õlletehase aktsiatest.
  Rönkkö kinnitusel investeerib Olvi kahe järgneva aasta jooksul Tartu õlletehasesse veel 80 miljonit krooni. Ta lisas, et investeeringute järel kasvab Tartu õlletehase tootmismaht kuni 30 miljoni liitrini aastas.
  Eelmisel aastal oli Tartu õlletehase tootmismaht 13,4 miljonit liitrit, tänavu prognoositakse 15 miljonit liitrit aastas.
  «Kuigi õlletehaste omanikud on soomlased, ei tähenda see, et nüüd saab olema soome õlu,» rääkis Margus Linnamäe. «Usun, et tehased toodavad jätkuvalt head Tartu ja Saaremaa õlut.»
  Tartu õlletehase turuosa Eestis oli eelmisel aastal 20 protsenti, ASil Saare Õlu 4,6 protsenti.
  Tartu õlletehase käive oli eelmisel aastal 89,7 miljonit krooni ja kasum 400 000 krooni. Saare Õlu eelmise aasta käive oli 15,8 miljonit krooni.
  Magnum Grupp ostis Tartu õlletehase eelmise aasta aprillis ja ASi Saare Õlu käesoleva aasta alguses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.