• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiiumaa ainus piimatöötleja läheb müügile

  Ettevõtte tegevdirektori Üllar Laidi hinnangul võiks Hiiumaa Piima müügihind olla umbes 2--3 mln krooni. Kui juustutootmist jätkata, vajaks tehas lisaks veel umbes sama suurt investeeringut, lisas Laid.
  Hiiumaa Piimal on võlgu rohkem kui seitse miljonit krooni, suuremad võlausaldajad on Maapank, maksuamet ja AS Regionaalpoliitilised Investeeringud. Piimatootjatele ettevõttel võlgu pole, sest neile on piima eest kogu aeg jooksvalt tasutud. Kokku on ettevõttel 37 võlausaldajat.
  Hiiumaa Piima pankrotihalduri Aivar Leismanni sõnul pole välistatud, et ettevõte saab riigilt toetust. «Tegemist on ju suure kohaliku tähtsusega firmaga,» sõnas ta.
  Praegu ostab Hiiumaa Piim kohalikelt piimatootjatelt iga päev kokku umbes 12 tonni piima, millest toodetakse päevas 1100 kilogrammi Edami juustu.
  Ettevõtte kuukäive on umbes üks miljon krooni. Üllar Laidi kinnitusel ei ole mitte juustu tootmine Hiiumaa Piimale kahjulik, kahjum tuleb eelkõige maksuameti võla viivistest.
  Eelmise aasta lõpetas ettevõte 12 miljoni kroonise käibe ja umbes miljonikroonise kahjumiga. Kahjumis on Hiiumaa Piim olnud viimased kolm-neli aastat. Ettevõtte pankrotistumine lükkus edasi tänu regionaalpoliitisele laenule ja maakonna toetusele.
  Hiiumaa Piimas töötab 31 inimest, pankrotiprotsessi ajal pole kedagi koondatud. Kaudselt annab firma tööd ligi kümnendikule saare elanikkonnast. Hiiumaa Piima pankroti kuulutas Hiiu maakohus välja 1. septembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.