• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõgeva piimakombinaat kahekordistab mahtu

  Mehide sõnul kavatsetakse kombinaati osta kasutatud seadmed Soomest. «Uutest seadmetest ei käi lihtsalt jõud veel üle,» ütles ta. Laiendamiskava teostatakse pangalaenu toel, mida ettevõte praegu taotleb.
  Sel aastal on Jõgeva investeerinud pool miljonit krooni, mille eest osteti uus pakkimisliin.
  Jõgeva piimakombinaat ostab praegu kuus kokku umbes 1000 tonni piima. Sellest kogusest toodetakse kuus üle saja tonni piima, umbes 50 tonni võid, kuni 10 tonni hapukoort ning teisi piimatooteid. Võrreldes aastataguse ajaga on toodangumahud suurenenud kolm korda, ütles Mehide.
  Jõgeva piimakombinaat ekspordib praegu ligi poole oma toodangust Peterburi ja Moskvasse. Mehide sõnul eksporditakse sellist toodangut, mida kohapeal on raskem müüa, näiteks võid ja hapukoort.
  Ühistu Jõhvi Piim direktor Jaan Eero märkis, et Eesti piimatootjatel on Venemaale suhteliselt lihtne oma toodangut eksportida, sest sealne nõudlus on väga suur. Häirivad muidugi topelttollid, samuti peab klientide valikuga ettevaatlik olema, muidu on aga Venemaa meile nagu kullaauk, ütles Eero.
  Jõgeva piimakombinaadi erastas poolteist aastat tagasi 1,6 miljoni krooni eest AS Eesti Taluvõi. Uue omaniku juhtimise all alustas kombinaat tööd eelmise aasta septembris.
  Selle aasta käibeks prognoosib Jõgeva piimakombinaat 25--30 miljonit krooni. Kasumiprognoosi Mehide ei avalikustanud, märkides vaid, et firma on praegu väikeses kasumis. Ettevõttes töötab 40 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.