22. september 1997 kell 22:00

Tallinna lihatööstuse pankrotiasi lõppes

«Tallinna lihatööstuse kogu võlasummmast tasutakse ligi 65 protsenti,» ütles ettevõtte pankrotihaldur Mati Merimaa. Ta lisas, et ülejäänud nõudeid saab minimaalses mahus rahuldada vara müügist saadava raha arvel.

Võlanõuetest saab kindlasti tasutud pandiga tagatud võlad, töötajate töötasu ja maksuvõlad, lubas Merimaa.

Merimaa sõnul olid Tallinna lihatööstuse Peterburi teel ja Suur-Sõjamäe tänaval asuvad kinnistud panditud. Lihatööstuse põhivara Peterburi teel ostis kinnisvaraarendusfirma Kristiine Keskuse AS neli kuud tagasi, et rajada sinna tööstus- ja äripiirkond, ütles Merimaa. Suur-Sõjamäe kinnistu müügi eelleping sõlmiti augusti lõpus ühe autotranspordiga tegeleva Eesti firmaga, rääkis Merimaa.

Tallinna lihatööstuse ladude kompleks Suur-Sõjamäe tänaval asub kolme hektari suurusel territooriumil. «Kuna kinnistu ostnud firmaga ei ole veel notariaalset lepingut sõlmitud, ei saa ma praegu firma nime ega ostusummat avaldada,» ütles Merimaa.

Tallinna lihatööstus pankrotistus eelmise aasta augustis. Bilansi järgi oli lihatööstus pidevas pankrotiohus paari aasta vältel.

Tallinna lihatööstusel oli bilansi järgi võlgu 25,83 miljonit krooni. Ettevõtte suurim võlausaldaja on rohkem kui seitsme miljoni krooniga Ühispank. BNS

Hetkel kuum