• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Pangal on kavas teha ümberkorraldusi

  Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas ütles, et esialgu pole panga tegevuses muutusi näha, kuid kaugemas perspektiivis peaks rahvusvaheline konsultatsiooniteenus ennast ära tasuma. McKinsey konsultandid töötavad Tallinna Pangas alates juulist kuni novembri alguseni ja õpetavad panga töötajatele, kuidas juhtida suurtele ja keskmistele ettevõtetele ning eraisikutele suunatud panka.
  Rait Lukas ei nõustunud ütlema, kui palju McKinsey konsultandid pangale maksma lähevad, kuid ta mainis, et see on tema arvates väga hea tasuvusega investeering. Äripäeva andmetel maksab McKinsey viis kuud kestev konsultatsiooniteenus tavaliselt 10--15 miljonit krooni.
  Forekspanga juhatuse aseesimees Vahur Pindma ütles, et mitmed lääne eksperdid on viidanud juba pikemat aega Tallinna Panga vähesele efektiivsusele. Tema sõnul on rahvusvahelisi konsultatsioonieksperte kasutanud varem ka Forekspank. Samas tunnistas Pindma, et konsultandid pole imerohi panga probleemide lahendamisel.
  Kolm aastat konsultatsioonifirmas McKinsey töötanud Ühispanga turundusdirektor Jürgen Lamp rääkis, et McKinsey konsultantidel on väga head teoreetilised teadmised, mis on siinsetest teadmistest kolm kuni viis aastat ees. Ta ütles, et tihti on probleemiks aga see, kas neid teadmisi, mida lühikese aja jooksul edasi antakse, õnnestub rakendada.
  Rait Lukase sõnul vajab Tallinna Panga tegevus tõsist ümberkorraldamist, sest pankadevaheline konkurents viib alla intresside pealt teenitavad kasumid ja aktsiaturgudelt teenitav tulu jääb järjest väiksemaks. «Sellega seoses peavad pangad toimima kommertspankadena võimalikult efektiivselt,» lausus Lukas.
  «Meil tuleb ära unustada, et me oleme siin kõige targemad,» rääkis Lukas. «Selle asemel tuleb teiste kogemustest üle võtta kõige parem ja jätta kõrvale vead.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.