• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaturud jäid äraootavaks

  Saksa liidupank jättis eile järjekordselt repomäära muutmata, pakkudes pankadele neljateistpäevaseid repotehinguid 3protsendilise intressiga. Nii on keskpanga üks olulisemaid rahaturu reguleerimise instrumente jäänud muutumatuks juba üle aasta (möödunud aasta augustist). Juba varem prognoosisid mõned analüütikud, et esimesena muudetakse just repomäära. Neljapäevasel korralisel liidupanga nõukogu istungil jäävad suure tõenäosusega samaks ka lombardimäär ning diskontomäär. Samas tuleb tõdeda, et igasugune keskpangade poolt sooritatud reguleeriv akt annab parimaid tulemusi ainult siis, kui seda kõige vähem oodatakse, nii et mine sa tea...
  Sama kehtib USA föderaalreservide poliitikat suunava vabaturukomitee istungi puhul, mis toimus eile. Turgude üldine ootus oli, et Fed jätab samuti intressimäärad muutmata. Edasi jäid turud ootama täna varahommikul avaldatavat Jaapani keskpanga nn Tankani raportit, mis ootuste kohaselt peaks andma kinnituse Jaapani madalseisu kohta.
  Euroopa turgudel alustas dollar teisipäevast veidi kõrgema kursiga -- 1,767--1,769 DEMi, liikudes päeva jooksul hõreda kauplemise tingimustes valdavalt samades piirides. Eile õhtul maksis USD 1,766 marka ehk 14,13 krooni.
  Norra krooni kurss tõusis viimase kuue kuu kõrgeimaks.
  Väärismetallid tegid eile läbi tugeva tõusu. Hõbedauntsi hind ületas 5 dollari piiri ning fikseeriti Londonis 5,1675 USD/oz -- viimase kuue kuu kõrgeim. Kulla hinnaks fikseeriti pärastlõunal 332,10 dollarit unts -- kõrgeim fiksing alates 3. juulist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.