30. september 1997 kell 22:00

Valuutaturud jäid äraootavaks

Saksa liidupank jättis eile järjekordselt repomäära muutmata, pakkudes pankadele neljateistpäevaseid repotehinguid 3protsendilise intressiga. Nii on keskpanga üks olulisemaid rahaturu reguleerimise instrumente jäänud muutumatuks juba üle aasta (möödunud aasta augustist). Juba varem prognoosisid mõned analüütikud, et esimesena muudetakse just repomäära. Neljapäevasel korralisel liidupanga nõukogu istungil jäävad suure tõenäosusega samaks ka lombardimäär ning diskontomäär. Samas tuleb tõdeda, et igasugune keskpangade poolt sooritatud reguleeriv akt annab parimaid tulemusi ainult siis, kui seda kõige vähem oodatakse, nii et mine sa tea...

Sama kehtib USA föderaalreservide poliitikat suunava vabaturukomitee istungi puhul, mis toimus eile. Turgude üldine ootus oli, et Fed jätab samuti intressimäärad muutmata. Edasi jäid turud ootama täna varahommikul avaldatavat Jaapani keskpanga nn Tankani raportit, mis ootuste kohaselt peaks andma kinnituse Jaapani madalseisu kohta.

Euroopa turgudel alustas dollar teisipäevast veidi kõrgema kursiga -- 1,767--1,769 DEMi, liikudes päeva jooksul hõreda kauplemise tingimustes valdavalt samades piirides. Eile õhtul maksis USD 1,766 marka ehk 14,13 krooni.

Norra krooni kurss tõusis viimase kuue kuu kõrgeimaks.

Väärismetallid tegid eile läbi tugeva tõusu. Hõbedauntsi hind ületas 5 dollari piiri ning fikseeriti Londonis 5,1675 USD/oz -- viimase kuue kuu kõrgeim. Kulla hinnaks fikseeriti pärastlõunal 332,10 dollarit unts -- kõrgeim fiksing alates 3. juulist.

Hetkel kuum