• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank neljakordistab panga aktsiakapitali

  Forekspanga juhatuse aseesimehe Vahur Pindma sõnul läheb aktsionäride vahel jaotamisele vähemalt 145 miljonit krooni. See tähendab, et iga Forekspanga aktsionär saab igale aktsiale vähemalt kolm aktsiat juurde.
  Pindma ütles, et panga juhatuse arvamuse kohaselt on fondiemissiooni korraldamine mõistlik ja aktsiakapitali suurendatakse nii palju kui saab. Tema hinnangul muutub ka Forekspanga aktsia fondiemissiooni tagajärjel investoritele atraktiivsemaks, kuna aktsia hind langeb.
  Pindma sõnul ei saanud Forekspank korraldada fondiemissiooni käesoleval kevadel, kuna panga põhikirja järgi võis sellist asja teha ainult aktsiaraamatu 1. jaanuari seisuga. See oleks tähendanud raskusi Forekspanga aktsiaga kauplemisel 1. jaanuarist kuni panga aktsionäride üldkoosolekuni.
  Kevadel muutsid Forekspanga aktsionärid panga põhikirja nii, et fondiemissiooni korraldamisega enam raskusi ei teki.
  Aktsionäride vahel jaotatav kasum moodustub panga käesoleva aasta 105 miljoni kroonisest planeeritavast puhaskasumist ja eelmiste aastate 40 miljoni kroonisest jaotamata kasumist.
  Seni on fondiemissioonide teel aktsiakapitali laiendanud peamiselt Hansapank. Kevadel kahekordistas Hansapank nõnda aktsiakapitali ja aktsia hind langes samuti kaks korda.
  Hansapanga analüüsi- ja planeerimise osakonna juhataja Margus Kisel ütles, et fondiemissiooni korraldamise eelis on, et nii jääb raha panka sisse ja kapitali adekvaatsusega ei teki probleeme. Kuigi aktsionär ei saa raha kohe kätte, ei muutu fondiemissiooni tõttu firma turuväärtus ja aktsionär oma raha ei kaota, leidis Kisel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.