6. oktoober 1997 kell 22:00

Lepp olgu ETV viimane direktor

Eile kinnitas ringhäälingunõukogu viieks aastaks Eesti Televisiooni (ETV) uueks peadirektoriks Toomas Lepa.

Äripäeval oleks hea meel, kui Toomas Lepp läheks ajalukku kui viimane avalik-õigusliku ETV peadirektor. Viis aastat on piisavalt pikk ametiaeg selleks, et koos erastamisagentuuriga valmistada ette ETV nime kandva asutuse erastamine. Praegusel kujul ei ole ETV-l mingit mõtet. ETV tuleks muuta aktsiaseltsiks ja erastada nii, nagu on erastatud enamik riigile kuulunud ettevõtteid -- kirjalikul enampakkumisel. Esimeses erastamisetapis tuleks kindlasti müüki panna vähemalt 51 protsenti ETV aktsiatest. Hiljem võiks riik oma vähemusosaluse erastada näiteks erastamisväärtpaberite eest.

Kui riik on huvitatud mingite saadete tootmisest ja edastamisest, siis saab ta need konkursi korras eratelekanalitelt tellida.

Äripäev soovib Toomas Lepale jõudu ETV-suguse monstrumi likvideerimisel.

Hetkel kuum