• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa majandus toibub aeglaselt

  Parlamendis peetud kõnes teatas peaminister Viktor T?ernomõrdin, et üheksa kuu sisemajanduse kogutoodang (SKT) kasvas 0,2%, võrreldes mullu sama ajavahemikuga.
  Analüütikud väidavad, et see SKT väike kasv tõendab eelkõige majanduse stabiliseerumist ja annab lootust, et aasta lõpuks on SKT kasv 0,2--0,5%. Kuid edasine areng sõltub ikkagi sellest, kuidas valitsus suudab läbi suruda järgmise aasta säästliku eelarve ja viia ellu maksureformi, mis on vajalik investeeringute suurendamiseks.
  1998. a eelarve pärast seisab valitsusel ees terav võitlus vanameelse parlamendiga, kes ei ole nõus tõsiste eelarvekärbetega ja soovivad sotsiaalkulude suurendamist. Viidates miljonitele inimestele, kes pole kuid saanud palka ja pensioni, lubasid kommunistid korraldada järgmisel nädalal valitsusele umbusaldusavalduse.
  Asepeaminister Anatoli T?ubaisi sõnul on palgamaksmise raskused tingitud sellest, et riik on suutnud üheksa kuuga koguda ainult 52% kavandatud maksutuludest. Sellele vaatamata on makstud juba triljoneid rublasid pensionideks ja sotsiaalkulude plaan on ületatud 41% võrra.
  Peaminister T?ernomõrdini andmetel on elatustase kõigele vaatamata paranenud, sest inimeste reaaltulu on kasvanud 2,7% ja allpool vaesustaset elavate inimeste arv on vähenenud 7% võrra.
  Venemaa on jätnud kriisi seljataha, ütles president Jeltsin 11 Londoni klubisse kuuluva kreeditorpanga esindajaga kohtudes. Kokkulepe oli «kolossaalne poliitiline samm» ja usaldusavaldus Vene majandusele, ütles Jeltsin.
  Venemaa on lühikese ajaga korraldanud ümber oma majanduse ning 70% varadest on praegu koondunud erakätesse.
  Venemaa on liikumas röövlikapitalismilt oligarhiasse, ütles miljardärist filantroop George Soros, kes alustas oma kahenädalast ringreisi Venemaal.
  Soros on kümne aasta jooksul toetanud mitut projekti Venemaal 350 miljoni dollariga. Sorosi teeneks on peetud ajude väljavoolu peatamist Venemaalt ning riigi avamist internetile. Venemaa majandusse on ta investeerinud kokku üle 2 miljardi dollari.
  Vaatamata Venemaa poliitilisele ja majanduslikule olukorrale, mis Sorosi sõnul on «väljakannatamatu», usub ta, et majanduses käivitatakse Boriss Jeltsini juhtimisel tõelised reformid. INTERFAX-AP-BNS-REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.