9. oktoober 1997 kell 22:00

Garantiifond turistide kaitseks

Türgi turismikontserni Soome tütarfirma Kymppi-Matkat makseraskustesse sattumine tõstatas ka Eestis päevakorrale turismifirma klientide kaitsmise turismifirma pankrotistumise korral. Näiteks Soomes on Kymppi-Matkat tagatud kohustusliku 20 miljoni Soome marga suuruse garantiifondiga. Selline garantiifond võimaldab makseraskustesse sattunud turismifirma kliendid turismireisilt tagasi tuua. Garantiifondi arvel tagastatakse ka pankrotistunud turismifirma klientidele turismireisi ettemaks. Eestis sellist garantiifondi pole. Ainus turismifirmadepoolne garantii on 200 000 krooni, mis on turismialase tegevuse litsentsiks vajalik maksimummäär. Reisibüroo Estravel tegevdirektori Aivo Takise hinnangul on 200 000 krooni näol tegemist naeruväärse summaga. Selleks, et turismifirma klient ei jääks firma juhtide majandusvigade tõttu laia maailma ripakile, peaks ka Eesti turismifirmadele kehtestama kohustusliku garantiifondi.

Hetkel kuum