• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Garantiifond turistide kaitseks

    Türgi turismikontserni Soome tütarfirma Kymppi-Matkat makseraskustesse sattumine tõstatas ka Eestis päevakorrale turismifirma klientide kaitsmise turismifirma pankrotistumise korral. Näiteks Soomes on Kymppi-Matkat tagatud kohustusliku 20 miljoni Soome marga suuruse garantiifondiga. Selline garantiifond võimaldab makseraskustesse sattunud turismifirma kliendid turismireisilt tagasi tuua. Garantiifondi arvel tagastatakse ka pankrotistunud turismifirma klientidele turismireisi ettemaks. Eestis sellist garantiifondi pole. Ainus turismifirmadepoolne garantii on 200 000 krooni, mis on turismialase tegevuse litsentsiks vajalik maksimummäär. Reisibüroo Estravel tegevdirektori Aivo Takise hinnangul on 200 000 krooni näol tegemist naeruväärse summaga. Selleks, et turismifirma klient ei jääks firma juhtide majandusvigade tõttu laia maailma ripakile, peaks ka Eesti turismifirmadele kehtestama kohustusliku garantiifondi.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.