• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Kohvi hind maailmaturul kerkis järsult pärast Mehhikost tulnud teateid, et orkaan Pauline kahjustas rängalt riigi kohviistandusi. Tugevad sajud on juba raputanud maha suure hulga kohiviube Chiapase lõunaosas, kus kasvatatakse 32% Mehhiko kohviubadest. Kahju võib suureneda, kui torm jõuab Oaxaca istandusteni, kus toodetakse 19% kohviubadest.
  Arabica detsembrilepingute hind kerkis New Yorgis kohvi-, suhkru- ja kakaobörsil 4,85 USA sendi võrra 1,67 dollarini nael.
  Mehhiko toodab umbes 5 mln kotti kohviube, jäädes tootmismahult alla vaid Brasiiliale, Kolumbiale ja Indoneesiale. Kott kohvi kaalub 60 kg. AP-BNS
  Leedu keskpanga juhatus muutis välisvaluuta operatsioonide eeskirju, võimaldades kommertspankadel väljastada nüüd ka valuutalaene.
  Keskpanga otsus aitab lahendada pikaajaliste laenude küsimuse, märkis keskpanga juhatuse aseesimees Gintautas Bareika.
  Bareika sõnul on üksikisikutel ja firmadel nüüd võimalik pankadest laenu saada soodsamatel tingimustel, sest valuutalaenude intressid on madalamad litilaenude intressidest. ELTA-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.