• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Milline kaup vajab kaitsetolli?

  Meid huvitaks toidukau-pade need artiklid, mida me, Eesti põllumehed, oleme suutelised ise tootma.
  Number üks on liha. Liha ja lihasaadused. Aga loomulikult, miks ka mitte piim ja piimasaadused, võib-olla ka teravili. Banaanide ja elevantidega me ei kavatse tegelema hakata.
  Meil on ka kokkulepe lihaliiduga, et 10--15% ulatuses kehtestada toll kõigile lihasaadustele, ainult mitte toorlihale. Sel juhul me oleme ühel poolel. Kui me räägime ainult toormest, siis loomulikult töötlejad meid ei toeta.
  Ma arvan, et kuna me oleme osa koalitsioonist, siis valitsus peab tollide kehtestamisel arvestama meie soovidega. Eks see praegune seadus on meie arvates pool muna, nagu öeldakse. Aga parem pool muna kui tühi koor. Seaduse juures tuli kompromiss teha ja eks siis nüüd tuleb ka koalitsioonis kompromiss leida.
  Kaupade nimekiri on ole-mas, aga kohe paugupealt ei pea muidugi kõigele sellele hakkama panema maksimumtolle. Ma saan aru, et kõigepealt tuleb vaadata põllumajandustoodangut: need punktid, mis on Eesti toodangule väga olulised, Eesti eksistentsile. Jutt on näiteks lihast. Teiste kohta ma ei oska praegu ütelda, eks see olukord võib tekkida või muutuda. Mõned kaubad võivad sellisesse olukorda sattuda, et on vaja tolle.
  Põhimõtteliselt me pooldasime valitsuskoalitsiooni. Me ei lähtunud sellest, et ajame nüüd seda seadust ja toetame konkreetse kauba pärast, aga me toetame sellepärast, et tuleks luua mehhanisme, millega saab seaduslikult reguleerida Eestis tollimäärade kehtestamist, kui vaja. Saame aru, et kui Euroopasse minna, tuleb niikuinii neid mehhanisme hakata rakendama. Ei saa niimoodi, et ka tulevikus on meil kõik nii liberaalne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.