14. oktoober 1997 kell 22:00

Umbusaldusavaldus ohustab Vene majandust

«Kommunistid õõnestavad kas teadlikult või teadmatult riigi majanduse aluseid, mis on hakanud näitama kriisist ülesaamise ja toibumise märke,» ütles Nemtsov.

Umbusaldusavaldus alandaks Vene aktsiate hindu nii Vene aktsiaturul kui välismaal.

Asepeaminister tuletas meelde, et gaasimonopol Gazprom, Vene Ühtne Energiasüsteem ja Lukoil plaanivad korraldada novembris ja detsembris võlakirjaemissiooni rahvusvahelistel turgudel. Umbusaldusavaldus võiks neid plaane halvata.

«On lubamatu, et kommunistid püüavad vallandada valitsuskriisi ajal, mil me paneme müüki mitme suure naftafirma aktsiad,» ütles ta. «Seetõttu võib riigikassal jääda saamata triljoneid rublasid, mis läheksid eelkõige palkade ja pensionite maksmiseks.» INTERFAX-BNS

Hetkel kuum