22. oktoober 1997 kell 22:00

Prantsuse modern Olümpias

Cafe Boulevard Tallinn Liivalaia 33

sisearhitekt Arto Kukkasniemi

Café Boulevardis on sisekujunduse kontseptsioon paigas. Vastab täielikult oma nimele -- asub kohvikule ainumõeldavas kohas, ühe põhitänava ääres, kuhu on suurtest akendest hea vaade ja ka sisustus sobib kohvikusse. Oluline on, et kaasaegsesse majja on rajatud modernne koht. Kujundust läbib mereteema: sini-valgetriibuline põrand, majakate sarnased valgustid jne. Kohvikus on hea ruumilahendus, üks väljapääs viib tänavale, teine hotelli ja ühenduslülina nende vahel läheb käigutee. Lagi järgib täpselt põranda liikumissuundasid, kusjuures mitmetasandilise lae muudab huvitavaks skulpturaalne trepp. Hästi teostatud koht, kuid meremotiivides pole ammu midagi üllatavat, 7 punkti.

Konkurent

Marina Mäll

Lydia restorani juhataja

Minule Boulevard meeldib, sest suuri ruume tuleb alati liigendada ni??idega ja mitmekülgse värvilahendusega. See muudab istumiskoha palju huvitavamaks ja Boulevardi sisekujunduses on see taotluslikult ka saavutatud. Kohvikus on palju erinevaid detaile -- mööblit, valgusteid, kardinaid, värvitoone -- kuid kõik on omavahel sisekujunduslikult paigas. Ruumi liigendus on hea, sest ruum on lõhutud kliendisõbralikeks osadeks. Väidetakse, et valgustid pole siin sobivad, kuid arvan vastupidi -- need on meeldivad ja soojad. Koht on tehtud kindla äriideega -- muuta modernne ruum igati kliendisõbralikuks kohvikuks -- ning saavutatud on maksimaalne tulemus. Hindan 9 punktiga.

Külastaja

Tiina Kask

AS Filmari fotosalongi juhataja

Olümpia esimese korruse kohvik tundub esmamulje järgi heas mõttes suure läbikäigusaalina ja sarnaneb natuke bulvariga. Nii et oma nime, Café Boulevard, õigustab istumiskoht igati. Bulvarimeeleolu süvendab suurtest akendest avanev vaade elava liiklusega tänavale. Viimistluses midagi silma ei häirinud, järelikult oli ehitatud korralikult. Aknaalused toolid sobisid kohviku stiiliga, kuid istuda oli neil natuke ebamugav. Kuid kohvik polegi koht, kus kaua istutakse või käiakse õhtut veetmas. Pehme mööbel imepisikese diivanilauaga tundus samuti ebamugav, sest suurem osa kliente hoidus nende kasutamisest. Üldiselt jätab Café Boulevard stiilse ja meeldiva prantsuse kohviku mulje, 8 puntki.

Ehitaja

Loe Uulma

ASi Wõro Kommerts ehitusmaterjalide müügijuht

Koht iseenesest on kena. Modernne kohvik sobib kõrghoone arhitektuurilise lahendusega stiilselt kokku. Samuti jätab Café Boulevard vastavalt nimele väga prantsusepärase mulje. Prantsuse kohviku stiilist lähtuvad paljud sisekujunduse detailid -- klassikaline ehtprantslaslikult elegantne valgustus, pruunist puidust mööbel, puhveti- ja serveerimislaud. Lagi tundub liiga modernne ja kasutatud värvigamma mõnes muus stiilis kohvikusse ei sobiks. Kujundusega ei lähe kokku korvtoolid ja kiviklibune põrandakate vahekäikudes, mis jätab natuke odava mulje. Meelde jäi nutikas ruumilahendus, kus suurtele akendele on vastandatud sama suured peeglid seinal. Õnnestunud sisekujundus, 7 punkti.

Hetkel kuum