27. oktoober 1997 kell 22:00

Miks kaotab Tallinn konteinervedudes teistele Läänemere sadamatele?

Erinevalt ekspedeerijate katusor-ganisatsioonidest on Melship Eestil olemas võrdlevad andmed Tallinna sadama konkurentsi kohta teiste Läänemere sadamatega. Alternatiiv väitele, et toll jääb jalgu konkureerimisel teiste Läänemere sadamatega, on Melship Eesti tegevdirektori Paavo Kollomi väide, et laevakompaniide kaartidel pole Eesti kohal lipukest, mis tähistab konteinersadama olemasolu. Nõukogude ajal ehitati Tallinn viljasadamaks ja Riia suurimaks konteinersadamaks. See teadmine püsib maailmas tänaseni. Riiga sõidavad Maersk, Sealand jt laevakompaniid, Tallinna sadamas suurte rahvusvaheliste laevakompaniide konteinerlaevu ei randu.

Küsimusele, mida vajatakse Tallinnasse konteinerite toomiseks, on vastatud 19.11.1996 Äripäevas.

Hetkel kuum