• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ränk kukkumine Vene turul

  Ennustatult tõigi esmaspäev Riia börsile järsu tõusu. Reedene tõus Tallinnas kahandas muret tuleviku pärast ning investorid kasutasid madalaid hindu portfellide täiendamiseks. Turu käive oli taas keskmisest tugevam. Suurim oli huvi Unibanka järele, mis tõusis koguni 13,3% 4,34 latini. Unibanka oli ka päeva aktiivseim 238 000-latise käibega. Suure-mate tõusjate hulgas oli ka Riia laevatehas. Samas mahus tõusu lähemal ajal ette näha ei ole.
  Ka Leedu börs näitas esmaspäeval tubli tõusu. Tugevaimat minekut näitas Hermis. Aktiivseimalt kaubeldi Vilniuse pangaga, mille hind aga jäi muutumatuks samuti kui Roki?kise piimakombinaadil. A-nimekirjas tõusis üle 9% nädalalõpu languses enim kannatanud Leedu Energia. Hoolimata üldiselt positiivsest meeleolust täheldasid maaklerid välisinvestorite jätkuvat lahkumist, mis võib perspektiivis turgu tublisti jahutada. Lähipäevil on siiski oodata tõusu jätkumist.
  Languse jätkumine Aasia turgudel esmaspäeval oli niigi närvilistele Vene turgudele rängaks löögiks. RTS-indeks langes üle 6% ning seda pea rekordilise käibe juures. Suurtest kaotas üle 10% LUKoil, mis oli ka päeva aktiivseim. Jätkuvalt langes KamAZ, mida juba mõnda aega ähvardab pankrot. Maaklerid olid siiski üsna rahulikud -- turu hinnatase on nüüd sedavõrd madal, et november tõotab tulla hea tõusu kuu. Turg on aga murdnud kõik võimalikud psühholoogilised tasemed ning nende tagasivõitmine ei pruugi olla lihtne.
  Dow alustas esmaspäeva ränga kukkumisega tulenevalt Hongkongi börsi uuest langusest ja sellele järgnenud nõrkusest Euroopas. Lõunaks oli Dow 170 punkti madalamal ning maaklerite väitel langes kõik, mil vähegi rahvusvaheliste turgudega pistmist. Langust ei peetud veel paanikaks, kuid 7500 punktini jõudmisel ei ole seegi kaugel. Kukkumine ulatus ka laiematele turgudele - S&P indeks kaotas lõuna ajal 22 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.