13. november 1997 kell 22:00

Räpina vabrik tahab toota sakslastele kartongi

Pavelsoni sõnul on rekonstrueeritud paberivabrik võimeline tootma kuni 2000 tonni keskmise paksusega kartongi aastas. «Sellisele kogusele kvaliteetsele paberitoodangule pole Euroopast raske ostjat leida,» lausus ta.

Pavelsoni sõnul on Räpina paberivabrik tegelenud uue toodangu juurutamisega kevadest saadik. Ettevõtte rekonstrueerimisele on kulunud üle kahe miljoni krooni. Miljon krooni sai paberivabrik laenu Hoiupangast.

Hollandi katlamaja ostsime liisinguga, lisas Andres Pavelson.

«Uue toodangu otsimisel lähtusime sellest, millise toodangu puhul pole maailmaturul suurt trügimist,» rääkis Pavelson. Ta ütles, et kõige suurem konkurents on praegu pakendimaterjalide, ofset- ja trükipaberi tootmisel.

«Meie tulevikuideaal on hakata tootma vesimärgi- ja rahapaberit,» lausus Pavelson. Esimese vabariigi ajal toodeti näiteks rahapaber kroonide tarbeks just Räpinas, lisas ta

Pavelsoni sõnul jätkab Räpina paberivabrik ka eri tüüpi valge joonistus- ja akvarellpaberi valmistamist, samuti makulatuurist ümber töödeldud pakkekartongi tootmist Eesti tarbijatele.

Eelmisel aastal tootis Räpina paberivabrik 800 tonni kartongi ja paberit. Tehase käive oli eelmisel aastal 6,5 miljonit krooni, tänavune käibeprognoos on kaheksa miljonit krooni. Mullu Räpina paberivabrik kasumit ei saanud, tänavu loodetakse teenida paarsada tuhat krooni kasumit.

Hetkel kuum