19. november 1997 kell 22:00

Norra suurendab eksporti Baltimaadesse

Norra firmad on hakanud Baltimaade vastu tõsist huvi tundma. Nende eesmärk on nüüd hakata vähendama edumaad, mille Soome ja Rootsi firmad on oma varasema alustamisega saavutanud.

Üks esimesi Norra firmasid Balti turul oli Statoil, kellel on aastani 2000 kavas siia investeerida ligi kaks miljonit Eesti krooni. Peale Statoili tegutsevad Eestis Nycomed, Glamox, Orkla, Aker/Scancem, Alu Rammer.

Lätis on kanda kinnitanud Varner, Hakon, Narvesen ning Leedus on alustanud Embra, Norwegian Oil Trading ja Telenor.

Kuigi üldjoontes on norralased rahul, ei ole kõigil siiski läinud probleemideta. Näiteks investeerimisgrupil Baltic Management on suured investeerimisplaanid. Praegu on selle käsutuses 100 miljonit krooni ja uute emissioonidega tahetakse kokku saada 600 miljonit Eesti krooni. Paraku on leitud uusi häid projekte ainult 10 miljoni väärtuses ja Balti börside langus ei kutsu investeerima. DI-ÄP

Hetkel kuum