25. november 1997 kell 22:00

Jahutamisest on saanud kinnisidee

Majanduse mahajahutamine on saanud valitsuse ja Eesti Panga kinnisideeks, millest mitte mingil juhul ei taganeta. Eilses Postimehes kaitses peaminister Mart Siimann valitsuse ja keskpanga karmi majanduspoliitikat. Sama seisukohta korrati veel eile õhtul Eesti Panga poolt laiali saadetud pressiteadetes.

Äripäevale tundub, et valitsus ja Eesti Pank suunavad Eesti riigi majanduspoliitikat, silmaklapid peas. Aastaid edastati maailmale ebatõest infot meie jooksevkonto defitsiidi kohta. Nüüd räägitakse majanduse mahajahutamisest, kuid ei arvestata seda, et turg on juba ise majanduse maha jahutanud.

Valitsuse ja keskpanga karm majanduspoliitika ja senisest suurem majanduse reguleerimine tähendaks majanduse külmutamist. Sellega pälviks Eesti võib-olla järgmiste põlvede majandusajaloolaste tähelepanu, kuid kindlasti ei ole see kasulik praegusele põlvkonnale.

Hetkel kuum