25. november 1997 kell 22:00

Pangasektoris tugev tõus

Turu vallutanud positiivsed emotsioonid viisid aktsiate hinnad Tallinna börsil eile kiirele tõusule. ÄP indeks tegi eile rekordilise 12,68protsendise tõusu ja lõpetas päeva 706,31 punkti tasemel. Börsi ja vabaturu kogukäive oli 165,28 mln kr.

Eilse hinnaralli mootoriteks olid eeskätt pangaaktsiad, millele sekundeerisid paar likviidsemat tööstusaktsiat. Pangasektor tegi päevaga enneolematu 18,13protsendise hüppe 814,0 punkti tasemele.

Suurima tõusu tegi Hoiupanga aktsia, mille hind kerkis päevaga 23,3% ja sulgus 111 kr tasemel. Enimkaubeldud oli Hansapanga aktsia (59,14 ln kr).

Maaklerite sõnul olid eile peamised rahaliigutajad kohalikud investorid. Välismaised ostuorderid olid rohkem liikumist toetavad, kui suunda määravad.

Ükski analüütik ega maakler ei julge praegu siiski väita, et langusperiood Tallinna börsil oleks läbi. Üldlevinud on seisukoht, et turg jääb väga kõikuvaks ja seda kuni tuleva aastani. Lähematel päevadel võib tekkida spekulatiivne müügisurve, samas tundub, et turul on olemas täiesti arvestatav ostuhuvi, mis peaks suutma kasumivõtmist tasakaalustada.

Hetkel kuum