• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põnev sisustus kõrvalises kohas

  Tellija:- AS Assabalt
  Asukoht:- Tallinn Valdeku 132
  Sisearhitekt:- Aita Teigar, AS Hammer
  Mööbel:- Standard
  Valgustid:- LAMP, B-Lux, Glamox
  Ripplagi:- Nogimer
  Seinakate:- Tex-Color
  Põrand:- Artoleoum ja Esco vaipkate
  Üldpind:- kolme ruumi pind 100 m²
  Maksumus:- 350 000 krooni
  - Tundub, et mida kaugemal Tallinna kesklinnast bürood asuvad, seda rohkem avastamisrõõmu pakub ruumide sisekujundus. Vähem valget igavat seina, rohkem värve ja fantaasialendu pakkus näiteks Glamoxi kontor Keilas ja sama võib öelda ka Assabalti büroo kohta Männikul.
  Kõrvalises kohas asuva ümberehitamisjärgus hoone välisilmest ei eelda kuidagi, et seal asub büroo, kus on kasutatud harva nähtavat detailide ja värvide möllu. Maigi Peeduli Assabaltist selgitas, et kuigi kontor asub kesklinnast kaugel, pole nende asukoht sugugi juhuslik ega vähetähtis. Lisaks kontorile on siinsamas lukuladu ja kõrval asuvad toodangu tellijad, ukse- ja aknatootjad.«Seega oleme siin täiesti omas elemendis,» nentis Maigi Peeduli.
  Ruumikujundus on kontoris vaatamisväärsus sõna otseses mõttes. Kasutatud on nii tavalist kui ka eri tasapindadega ripplage, kaarjaid läbipaistmatuid ja klaasist sirgeid vaheseinu, maleruudulist pehmet vaipkatet ja sirgjoonte ningkaartena lõigatud mitut värvi Artoleoumi. Ainuüksi valgusteid on kasutatud 5-6 liiki, millest huvitavamad olid seinale horisontaalselt kinnitatud peenikesi küünlaid meenutavad efektvalgustid.
  «Tegelikult on valgest seinast kõigil tüdimus ja minu arust muutub töökeskkond nõnda palju huvitavaks,» nentis sisearhitekt.
  Värvi ja materjali kirevus pole kaootiline ja kõiges, nii sirgjoontes kui kaartes, on tervikuna mõjuv korrapära. Kõik see annab tunnistust sellest, et objekti kolmes ruumis on ehitajad sisekujundusega kõvasti vaeva näinud. Maigi Peeduli sõnul kulus ehitusele kõigest üks kuu ja kasutati suhteliselt odavaid materjale. Matrejali hinnast on määravam kujunduse idee ja korralik teostus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.