• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti turud heitsid talveunne

  Riia börs tegeles eile suunaotsimisega. Börsi käive oli äärmiselt nigel -- 228 000 latti. Börsi ametlik indeks kerkis 0,72% võrra 349,64 punktini. Põhinimekirja viiest aktsiast tõusid kaks ning langesid kolm. Tavapärase turuliidri Unibanka arvele (tõusis 7 santiimi võrra 3,18 latini) läks üle poole turu kogukäibest (148 000 latti). Maaklerite sõnul pole turg ikka veel toibunud möödunud kuu jooksul Eesti turu põhjustatud suurest langusest. Arvatavasti jääb on turg paigale ka täna.
  Suunda otsis ka Vilniuse börs. Börsi käive langes reedesega võrreldes veel 50 000 liti võrra 329 000 litini. Aktiivne oli plokk-kauplemine. Paberitööstust esindava Grigiskese aktsiatest vahetas omanikku umbes veerand (kauplemise maht oli 2,99 mln litti). Maaklerid prognoosivad rahulikku kauplemisnädalat ning turu unisust detsembri lõpuni. Kohalikud investorid turul praktiliselt ei osale. Analoogiline situatsioon valitses ka möödunud aastal.
  Venemaa makroökonoomilised probleemid (rubla ja pangasüsteemi stabiilsus) halvasid kauplemist ka RTS-süsteemis. Päeva käive (35,6 mln) oli vaevalt kolmandik sellest, mis ta normaalkauplemise puhul võiks olla. Enim kaubeldi Lukoili aktsiaga, mis langes 18,45 dollarini. Turu indeks langes 1,70 protsendi võrra 322,91 punktini. Languse põhjustasid kartused, et Venemaa keskpank tõstab lombardimäära kohalikele pankadele. Nii ka juhtus.
  USA turgudel valitses reedel pika nädalalõpu meeleolu. Tänupühajärgsel päeval lõpetas börs töö juba kella ühe ajal, mistõttu kauplemismaht, veidi alla 190 mln aktsia, oli selle aasta madalaim. Paljud maaklerid kasutasid ära pika nädalalõpu ning tööle ei saabunud. Aktsiahinnad tegid läbi väikese tõusu. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,36 protsenti.
  Eile alustas Wall Street väga hoogsalt. Keskpäevaks oli Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusnud peaaegu 8000 punkti tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.