11. detsember 1997 kell 22:00

Põhjagaasijuhe otsustakse 1998. a

Gaasijuhtmele on kolm alternatiivi: kas merepõhja, ühe või kahe Põhjamaa kaudu. Esimesel juhul läheks see Soome lahe alt, teisel juhul Soome ja merepõhja kaudu Saksamaale ning kolmandal juhul Edela-Soomest Stockholmi piirkonda ja sealt suurte keskuste kaudu lõunasse.

Ilju?in rõhutab, et kõik need kolm alternatiivi on võimalikud ning uuringud peavad näitama, milline neist on parim. Kui tähtaegadest suudetakse kinni pidada, siis Ilju?ini sõnul hakkab gaasijuhe tööle aastal 2005.

Gazprom viib praegu ellu kaheksa aastast investeerimisprogrammi, mille koguväärtus on 40 mld dollarit. Selle suurim projekt on praegu Poola kaudu Saksamaale ehitatav gaasijuhe. Peale selle käib Gazpromis sisemine struktuuri muutmine, mille käigus infrastruktuuriga seotud tegevus eraldatakse omaette firmaks. KL-ÄP

Hetkel kuum