• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank loodab sel kuul 2,2 mln krooni kasumit

  Forekspanga eelarve- ja planeerimise osakonna juhataja Piret Villman ütles, et väike kasum on tingitud endiselt üleval olevatest riskidest aktsiaturul, mille katteks on vaja luua üldprovisjone. Villmani sõnul kanti novembrikahjum reservide arvel maha ja nüüd tuleb reservid taastada. Üldprovisjoni maht võib tema sõnul ulatuda mitme miljoni kroonini.
  Detsembri kasumit kahandavad vähemal määral ka panga töötajatele mõeldud jõulupreemiad ja endisest suuremad intressikulud, rääkis Villman. Tema sõnul suurenevad intressikulud seoses senisest kallima riigikassa raha ja tõusnud hoiuseintressidega. Panga intressitulud nii kiiresti kuludele järele ei jõua, märkis ta. Prognoosi paranduse tingis börsimuutus
  Uue kasumiprognoosi järgi plaanib pank teenida käesoleval aastal 80 miljonit krooni kasumit aasta keskel prognoositud 96,4 miljoni krooni asemel. Teised grupi ettevõtted peaks prognoosi järgi teenima detsembris lisaks 3 miljonit krooni puhaskasumit ehk 5,2 miljonit krooni vähem kui juulis planeeritud.
  Prognoos muutus, sest väärtpaberiturul toimusid oktoobris ja novembris suured muutused, põhjendas Villman seda, et pank muutis juba teist korda kasumiprognoosi.
  Tema sõnul pidi pank kajastama novembris 39 miljonit krooni väärtpaberikahju. Novembris teenis Forekspank 7,7 miljonit krooni kahjumit.
  Forekspanga enda väärtpaberiportfelli suurus on 190 miljonit krooni. Keskpangale teatatud andmete järgi lasub Forekspangal 308,5 miljoni krooni suurune väärtpaberirisk. Panga teatel kuuluvad sinna ka klientide repoportfellid, mis on pangale panditud laenude katteks. Tagatisaktsiate väärtust pank ümber ei hinda, ütles Villman.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.