• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Forekspank loodab sel kuul 2,2 mln krooni kasumit

  Forekspanga eelarve- ja planeerimise osakonna juhataja Piret Villman ütles, et väike kasum on tingitud endiselt üleval olevatest riskidest aktsiaturul, mille katteks on vaja luua üldprovisjone. Villmani sõnul kanti novembrikahjum reservide arvel maha ja nüüd tuleb reservid taastada. Üldprovisjoni maht võib tema sõnul ulatuda mitme miljoni kroonini.
  Detsembri kasumit kahandavad vähemal määral ka panga töötajatele mõeldud jõulupreemiad ja endisest suuremad intressikulud, rääkis Villman. Tema sõnul suurenevad intressikulud seoses senisest kallima riigikassa raha ja tõusnud hoiuseintressidega. Panga intressitulud nii kiiresti kuludele järele ei jõua, märkis ta. Prognoosi paranduse tingis börsimuutus
  Uue kasumiprognoosi järgi plaanib pank teenida käesoleval aastal 80 miljonit krooni kasumit aasta keskel prognoositud 96,4 miljoni krooni asemel. Teised grupi ettevõtted peaks prognoosi järgi teenima detsembris lisaks 3 miljonit krooni puhaskasumit ehk 5,2 miljonit krooni vähem kui juulis planeeritud.
  Prognoos muutus, sest väärtpaberiturul toimusid oktoobris ja novembris suured muutused, põhjendas Villman seda, et pank muutis juba teist korda kasumiprognoosi.
  Tema sõnul pidi pank kajastama novembris 39 miljonit krooni väärtpaberikahju. Novembris teenis Forekspank 7,7 miljonit krooni kahjumit.
  Forekspanga enda väärtpaberiportfelli suurus on 190 miljonit krooni. Keskpangale teatatud andmete järgi lasub Forekspangal 308,5 miljoni krooni suurune väärtpaberirisk. Panga teatel kuuluvad sinna ka klientide repoportfellid, mis on pangale panditud laenude katteks. Tagatisaktsiate väärtust pank ümber ei hinda, ütles Villman.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.