• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ei päevagi interventsioonita

  Ei päevagi Jaapani Panga interventsioonita -- nii võib iseloomustada möödunud nädala teist poolt. Reedel sekkus Jaapani keskpank juba kolmandat päeva järjest, sooritades dollari tugimüüke. Analüütikute hinnanguil müüs Jaapan dollareid ka Euroopa turgude lahtiolekuajal kokku umbes 4-5 miljardi dollari väärtuses. Samas on võimalik, et Jaapani Pank palus ka Euroopa riikide keskpanku ning USA Föderaalreservi müüa dollarit jeeni vastu ka omalt poolt. USA aserahandusminister Robert Rubin tervitas igatahes saareriigi aktsioone ning ei ole välistatud USA keskpanga abi jeeni edasise languse ärahoidmiseks. Siiski ollakse arvamusel, et Euroopa ja Ameerika keskpangad turule seni veel sekkunud ei ole. Üksnes Jaapani panga sekkumine valuutaturgudele siiski erilist muljet ei avaldanud. Kui aga sekkujate klubisse liituks Fed või Saksamaa Liidupank, siis omandaks aktsioon juba teise värvingu.
  Jaapani keskpanga pidev osalemine valuutaturul on tingitud järjest uutest ja uutest halbadest uudistest saareriigi majanduses. Teade Toshoku pankroti kohta, mis kuulub nelja suurema pankroti hulka pärast sõda, kukutasTokio börsi Nikkei indeksit 5,24 protsenti, mis oli lõppeva aasta teine langemine. Analüütikud on hakanud kahtlema ka nädala algul avalikustatud majandusreformi kava tõhususes.
  Dollari ja marga suhe oli reedese õhukese turu tingimustes teisejärguline. USD kursikõikumine jäi peaaegu ühe penni piiridesse, liikudes kursivahemikus 1,765--1,7783 DEMi. Reede õhtul oli dollari kurss 1,7695 marka ehk 14,156 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.