• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ei päevagi interventsioonita

  Ei päevagi Jaapani Panga interventsioonita -- nii võib iseloomustada möödunud nädala teist poolt. Reedel sekkus Jaapani keskpank juba kolmandat päeva järjest, sooritades dollari tugimüüke. Analüütikute hinnanguil müüs Jaapan dollareid ka Euroopa turgude lahtiolekuajal kokku umbes 4-5 miljardi dollari väärtuses. Samas on võimalik, et Jaapani Pank palus ka Euroopa riikide keskpanku ning USA Föderaalreservi müüa dollarit jeeni vastu ka omalt poolt. USA aserahandusminister Robert Rubin tervitas igatahes saareriigi aktsioone ning ei ole välistatud USA keskpanga abi jeeni edasise languse ärahoidmiseks. Siiski ollakse arvamusel, et Euroopa ja Ameerika keskpangad turule seni veel sekkunud ei ole. Üksnes Jaapani panga sekkumine valuutaturgudele siiski erilist muljet ei avaldanud. Kui aga sekkujate klubisse liituks Fed või Saksamaa Liidupank, siis omandaks aktsioon juba teise värvingu.
  Jaapani keskpanga pidev osalemine valuutaturul on tingitud järjest uutest ja uutest halbadest uudistest saareriigi majanduses. Teade Toshoku pankroti kohta, mis kuulub nelja suurema pankroti hulka pärast sõda, kukutasTokio börsi Nikkei indeksit 5,24 protsenti, mis oli lõppeva aasta teine langemine. Analüütikud on hakanud kahtlema ka nädala algul avalikustatud majandusreformi kava tõhususes.
  Dollari ja marga suhe oli reedese õhukese turu tingimustes teisejärguline. USD kursikõikumine jäi peaaegu ühe penni piiridesse, liikudes kursivahemikus 1,765--1,7783 DEMi. Reede õhtul oli dollari kurss 1,7695 marka ehk 14,156 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.