22. detsember 1997 kell 22:00

Britid ostsid Fritidsresori ära

Euroopa teine reisiteenuste grupp Suurbritannia Thomson Travel Group (TTG) ostis Põhjala reisifirma Fritidsresor 5,9 mld EEK eest.

Rootsis 1961. a asutatud Fritidsresor on aktiivne kõikide Põhjamaade ning ka Eesti reisiteenuste turul. Ettevõte müüs möödunud aastal 1,3 mln reisi ning tema kontrolli all on 27% Põhjamaade reisiteenuste turust.

Thomson Travel Group müüs möödunud aastal 4,6 mln reisi ning firma käive oli 37,8 mld Eesti krooni. Briti reisiteenuste turust oli tema käes 30%. Lisaks kuulub Thomson Travel Groupile Briti suuruselt teine lennufirma, mille käsutuses on 29 lennukit Boeing 757.

Enne brittidele minekut müüs Fritidsresor oma osaluse Rootsi lennufirmas Transwede.

«Pärast 50% Transwede müümist ja lepingut TTGga on lõppenud Fritidsresori terviklik restruktureerimine,» ütles Fritidsresori juhatuse esimees Jan Carlzon. «Olen väga rõõmus, et meie firma saab osaks maailmaklassi turismikontsernist.» BNS-DN-ÄP

Hetkel kuum