8. jaanuar 1998 kell 22:00

Uuseramu kallineb

ASi Koger & Sumbergi Grupp kinnisvaraprojekti juhi Ingvar Sinka sõnul on oodata paariprotsendilist tõusu. Hinnalangust ei julge küll prognoosida, lisas Sinka.

Saue vallas uut elamurajooni rajava Arco Investeeringute ASi juhatuse esimehe Kaido Saveljevi sõnul on konkreetset tõusuprotsenti raske prognoosida, kuid eeldatavasti hinnad pigem tõusevad kui peatuvad.

Kloostrimetsa uut elamurajooni rajava OÜ Wicom peadirektori Priit Vilba sõnul on hinnad poole aasta pärast samal tasemel. «Üritame hindu mitte tõsta, sest hinnatõus peletaks võimalikke ostjaid tagasi,» ütles Vilba.

OÜ Lepiku kinnisvarahoolduse tegevdirektori Kaarel Rohtla sõnul jäävad hinnad poole aasta jooksul samale tasemele, kuid aasta lõpuks võivad tõusta kuni 15%. Hinnatõus on tingitud kasvavast nõudlusest uute eramute järele, lisas Rohtla.

Arco Vara juhatuse esimehe Ivar Siimari sõnul jäävad uuseramute hinnad samale tasemele ega tõuse. Siimar lisas, et uuseramute hinnad langevad juhul, kui müügiks on karjuv vajadus.

ASi Tõnisson kinnisvara peamaakleri Raul Reino sõnul sõltub hinnatõus või hinnalangus Eesti majandusest ja laenuvõimalustest. Kui eraisikud laenu ei saa, siis hinnad ei tõuse ja võivad langeda koguni 10%. «Palju sõltub sellest, mis rahaga projekte teostatakse. Kui projekt on ikka viimase piiri peal, siis tuleb hindu alla lasta,» ütles Reino.

Hetkel kuum