Ministrid maksavad aastapäevapreemia tagasi

05. märts 1998, 00:00

Majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Inga Lill teatas, et majandusminister Jaak Leimann kannab oma preemia täna hommikul majandusministeeriumi kontole ning see jääb üldisesse palgafondi. Leimann sai aastapäeva puhul preemiat 16 800 krooni, kuid tagasi kannab ta selle netosummana, st üksikisiku tulumaksu võrra väiksemana.

Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles, et rahandusminister Mart Opmann palus tal premeerimise määruse tühistada 27. veebruaril. Preemia oli aga kantud ministri kontole paar päeva enne. Lellepi sõnul tehakse Opmanni puhul tagasiarvestus, ta saab järgmisel palgapäeval preemia võrra vähem raha.

Peaminister Mart Siimann maksab tagasi 920 krooni, justiitsminister Paul Varul 1000 krooni ja keskkonnaminister Villu Reiljan 500 krooni. Ministrite preemiate pealt makstud sotsiaalmaksu ja tulumaksu aga sotsiaalkindlustusamet ja maksuamet ei tagasta.

Ülejäänud ministrid preemiat ei saanud, sest nende juhitaval ministeeriumil ei jätkunud selleks palgafondi. Preemiat ei saanud ka president Lennart Meri.

«Ma arvan, et ministrite palgad ei ole kõrged, kui võrrelda näiteks riigikogu liikmete palkadega,» kommenteeris peaminister Mart Siimann. «Samas võrreldes madalapalgaliste töötajatega on ministri palk kõrge. Meie ei tee seda tööd ainult palga eest, kuid ka meil on oma perekonnad ja me otsustasime, et olgu palgad läbipaistvad ja preemiaid ei lase endale maksta.»

Siimann tunnistas, et riigiametnike tasustamine ja premeerimine on laiem probleem ja suuri edusamme selle reguleerimises pole toimunud. «Tunnistan, et valitsus ei ole siin aasta jooksul olulist edu saavutanud,» sõnas ta.

Siimann teatas, et rahandusministrile on antud ülesandeks töötada paari nädala jooksul välja võimalused, mis suunas peab valitsus avaliku teenistuse järgi tasustamist muutma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing