31. mai 1998 kell 22:00

Uus deklaratsioon

Rahandusminister on kehtestanud uue maksudeklaratsiooni vormi -- FT 2 (RTL 1998, 153/154, 573), mis tuleb esitada maksuametile mitteresidendist juriidilisele isikule tehtud väljamaksetelt kinnipeetud ja ülekandmisele kuuluva tulumaksu kohta. Kinnipeetud tulumaksu ülekandmise ja deklaratsiooni esitamise tähtaeg on väljamaksele järgneva kuu 5. kuupäev.

Deklaratsioonil näidatakse väljamakse saaja nimi ja asukohamaa, väljamakse liik, kinnipeetud tulumaksu määr, kinnipeetava tulumaksu vähendamise taotluse (vorm TM 2) esitamise kuupäev. Uue deklaratsiooni kehtestamine ei muuda sisuliselt mitteresidentide maksustamist, kuid väljamakse tegijal on oluline hakata täitma uusi formaalsusi. Selle deklaratsiooniga suureneb ja lihtsustub maksuameti kontroll mitteresidentide maksustamise üle. Lisaks FT 2-le peab väljamakse tegija esitama selle saajale tõendi TM1 tulumaksu kinnipidamisele järgneva aasta 1. veebruariks.

Hetkel kuum