• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maamaks suureneb 1,5 korda

  Tallinna linnavalitsuse pressiosakonna pressisekretäri Lev Vaino sõnul arutas linnavalitsus eilsel istungil maamaksu määra tõstmist praeguselt 0,8 protsendilt 1,2 protsendile maa maksustamishinnast ja linnavalitsus teeb nüüd volikogule ettepaneku maksumäära suurendada. Uus maksumäär hakkab kehtima 1999. aastal.
  Merivälja elaniku Ivar Taruste sõnul mõjuks maamaksu 50protsendiline kasv inimestele väga halvasti. «Minu maamaks suureneb 900 kroonist 1400 kroonini ja edaspidi ei taha ma neid maksuametist saadetud maamaksu kviitungeid enam nähagi,» ütles Taruste.
  Mendelson & Co projektijuhi Olev Oja sõnul põhjustavad maksukoormuse suurenemised alati ebakindlust ja ebakindlus põhjustab omakorda rahulolematust. «Maamaksu määra tõstmisel on Tallinnas astutud kord samm edasi, siis jälle tagasi, kuid tegelikult on maksumäära tõstmisel vaid üks põhjus -- võimalikult rohkem inimestelt raha kätte saada,» ütles Oja.
  Maamaks on riiklik maks, mis laekub tegelikult kohalikele omavalitsustele. ASi Eesti Energia kinnisvaraarenduse juht Mati Meeliste ütles, et kui maa maksustamishinnad on Tallinnas väga kõrged ja maksumääraga palju mängitakse, kolib tööstus varsti Tallinnast välja. «Sellisel juhul jääb Tallinn tulumaksust ilma,» ütles Meeliste.
  Eesti linnade liidu büroo direktori Ain Kalmaru sõnul on maksumäärad linnades ja valdades väga erinevad, osa valdu täidabki oma eelarvet peamiselt maamaksust laekuva rahaga. Kalmaru lisas, et sel aastal peaks kohalikele omavalitsustele maamaksust laekuma 249 mln krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.