• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Preatoni kliendid saavad odavat laenu

  Kinnisvaraärimees Ernesto Preatoni toob septembris Itaaliast Eestisse 120 miljoni krooni suuruse laenuliini intressiga 6,5--7%, mida saavad kasutada ainult Preatoni firma Pro Kapital kliendid.
  Krediidi andmisega nõustus Itaalias asuva Banca Agricola Mantovana juhtkond eelmisel nädalal. Eestisse peaks see Ernesto Preatoni sõnul jõudma pärast bürokraatlikku asjaajamise lõppu septembris. «Itaalias on august puhkustekuu,» lisas ta.
  Laenu antakse vaid Preatonile kuuluva kinnisvara arendamisega tegeleva ASi Pro Kapital klientidele.
  Itaallasest ärimehe sõnul õnnestus tal laenu saada, kuna kaasmaalased usaldavad teda. «Kui on kaasatud Pro Kapital, siis on nad kindlad,» põhjendas Preatoni. Algallikast tuleb kõnealune 120 mln krooni 6,5--7% intressiga, inimestele jõuab see Preatoni lootuse järgi 10--11%ga. Raha jõuab klientideni Ühispanga kaudu.
  Ühispanga asepresidendi Janek Mäggi sõnul pole see pangale midagi erakordset. «Pangale on tähtsaim, et riskid on maandatud,» ütles Mäggi, kelle hinnangul Preatoni toodav raha kinnisvaraturgu oluliselt ei mõjuta. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.