2. august 1998 kell 22:00

Preatoni kliendid saavad odavat laenu

Kinnisvaraärimees Ernesto Preatoni toob septembris Itaaliast Eestisse 120 miljoni krooni suuruse laenuliini intressiga 6,5--7%, mida saavad kasutada ainult Preatoni firma Pro Kapital kliendid.

Krediidi andmisega nõustus Itaalias asuva Banca Agricola Mantovana juhtkond eelmisel nädalal. Eestisse peaks see Ernesto Preatoni sõnul jõudma pärast bürokraatlikku asjaajamise lõppu septembris. «Itaalias on august puhkustekuu,» lisas ta.

Laenu antakse vaid Preatonile kuuluva kinnisvara arendamisega tegeleva ASi Pro Kapital klientidele.

Itaallasest ärimehe sõnul õnnestus tal laenu saada, kuna kaasmaalased usaldavad teda. «Kui on kaasatud Pro Kapital, siis on nad kindlad,» põhjendas Preatoni. Algallikast tuleb kõnealune 120 mln krooni 6,5--7% intressiga, inimestele jõuab see Preatoni lootuse järgi 10--11%ga. Raha jõuab klientideni Ühispanga kaudu.

Ühispanga asepresidendi Janek Mäggi sõnul pole see pangale midagi erakordset. «Pangale on tähtsaim, et riskid on maandatud,» ütles Mäggi, kelle hinnangul Preatoni toodav raha kinnisvaraturgu oluliselt ei mõjuta. ÄP

Hetkel kuum