8. september 1998 kell 22:00

Silmet süüdistab Eesti Kindlustust venitamises

Otsust hüvitamise kohta ei teinud ka seltsi eilne kahjukäsitluskomisjon. «See on täiesti lolli mängimine kindlustuse poolt,» ütles valdusfirma AS Silmet Grupp juhatuse esimees Neeme Jõgi eile õhtul. Kahe kuu jooksul ei ole kindlustus suutnud vastata, kas ja millal kahju hüvitatakse, lausus ta.

Eesti Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juristi Piret Jõhviku sõnul ei hüvita selts kahju, kuni käib eeluurimine kriminaalasja raames. «Nad on ise sellele lepingule alla kirjutanud,» avaldas Jõhvik imestust. «Mis saab siis, kui politsei auto leiab ja koormaga tagastab,» küsis ta. «Ootame Läti politseilt kirjalikku vastust,» põhjendas Jõhvik komisjoni eilset otsust.

Neeme Jõgi hinnangul on alusetu mitte kahju hüvitada põhjendusega, et äkki metallikoorem leitakse. «Oleme pakkunud neile lepingut, et ostame sel juhul koorma tagasi, aga nad ei soovi,» väitis ta. «Meie tahame ka tegelikult kaupa, mitte raha kindlustuselt,» nentis Jõgi.

Jõhvik kinnitas, et Läti politsei vastuse alusel võib hüvitamise otsus sündida õige pea. «Ei ole välistatud, et tuleb erakorraline kahju hüvitamise komisjon veel sel nädalal.»

Silmeti haruldase metalli koormat vedanud ASi Narva Autobaas veok rööviti Lätis juuli algul.

Koorem oli Eesti Kindlustuses kindlustatud turuväärtusele 5,5 miljonit krooni, millest 1 protsent ehk 55 000 krooni on Silmeti omavastutus.

Kahju 5,5 miljonit krooni on ligi kolmandik Silmeti keskmisest 18 miljoni kroonisest kuukäibest.

Hetkel kuum