9. september 1998 kell 22:00

Norra raskustes kalatoodanguga

Venemaa ekspordi peatamine ei kahjusta üksi neid kalatööstuse ettevõtteid, mis toodavad Vene turule. Euroopa Liitu tootvad ettevõtted kannatavad Vene turu äralangemisest tekkinud hinnasurve tagajärjel.

Mullu kasvas Norra kalaeksport Venemaale 52 protsenti, ulatudes 2,2 miljardi Eesti kroonini. Venemaast oli Norra kalatootjatele saanud seitsmes suurem eksporditurg, arvestamata seda kala, mis jõudis Moskvasse Balti riikide kaudu.

«Turg on ju alles, kuid raske on kaupa teha, sest ei tea, millise kursiga tehing tuleb sõlmida. Pole ka panku, kes rahaülekannetega toime tuleks,» ütles Norra ekspordinõukogu esindaja Moskvas Svein Ruud.

Kui Venemaale mõeldud kala suunata muudele turgudele, ei jää hinnasurve tulemusel puutumata ükski Norra kalatööstuse ettevõte.

Hetkel kuum