Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kurss läheneb 13 kroonile

  Dollari kurss kukkus eile Saksa marga suhtes viimase 19 kuu madalaimale tasemele, sest turud spekuleerisid võimalusega, et USA Föderaalreserv võib langetada uuesti intressimäära veel enne jõule. Eile kella kahe paiku maksis USD 1,6463 DEMi (13,1704 krooni). Nii madalal oli Ühendriikide valuuta kurss 10. veebruaril 1997. Nädala algusest on dollar kaotanud 2 protsenti oma väärtusest, 27. augustist, mil USD kurss tõusis 1,8135 margani (14 kroonini) -- 9 protsenti.
  Erinevalt Ühendriikide keskpangast ja Euroopa keskpanga üleskutsetest jättis Saksamaa liidupank rahaturgu reguleerivad intressimäärad muutmata. Buba otsuse mõjul muutusid marga deposiidid investoritele tunduvalt atraktiivsemateks. Marga kolme kuu deposiidi intress on praegu 3,56%, dollari intress aga umbes 20 punkti võrra madalam kui nädal tagasi (5,31%). Samas prognoositakse dollari kursi jätkuvat langust, eriti Euroopa valuutade suhtes. Investeerimispanga JP Morgan analüütikute sõnul võib USD kukkuda 1,60 DEMi (12,800 krooni) tasemeni juba enne aasta lõppu.
  Dollariga võrreldes käib käsi veel halvemini Jaapani jeenil. Saareriigist järgneb pidevalt halbadele uudistele veel halvemaid. Eile avali-kustatud keskpanga nn Tankani raport, kus vaadeldakse 10 000 ettevõtte majandustulemusi, näitas Jaapani majanduse üha suurenevat kriisi. Rahvusvahelise valuutafondi ennustuse kohaselt kahaneb Jaapani SKT sel aastal 2,5%, järgmisel aastal võib tulla 0,5protsendiline tõus, aga ainult siis, kui ettevõtted vähendavad tootmist ja piiravad kulusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Harju Elekter sõlmis värske lepingu Stockholmi metroojaama uuendamiseks
Harju Elektri Rootsi tütarfirma Harju Elekter AB sõlmis Stockholmis ühistranspordi eest vastutava Region Stockholmiga 1,7 miljoni eurose elektriprojekti lepingu.
Harju Elektri Rootsi tütarfirma Harju Elekter AB sõlmis Stockholmis ühistranspordi eest vastutava Region Stockholmiga 1,7 miljoni eurose elektriprojekti lepingu.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Oleg Ossinovski naine lükkab kümned miljonid üüratusse päikeseparki
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.
Jelgava linnavolikogu andis ilma suurema avaliku tähelepanuta 30 aastaks eraomanike kätte 112 hektaril laiuva lennuvälja. Praeguse plaani kohaselt hakkab Oleg Ossinovski naise Anastasija Udalova juhitav ettevõte SP Austrumi sinna rajama päikeseparki.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.