• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollari kurss läheneb 13 kroonile

  Dollari kurss kukkus eile Saksa marga suhtes viimase 19 kuu madalaimale tasemele, sest turud spekuleerisid võimalusega, et USA Föderaalreserv võib langetada uuesti intressimäära veel enne jõule. Eile kella kahe paiku maksis USD 1,6463 DEMi (13,1704 krooni). Nii madalal oli Ühendriikide valuuta kurss 10. veebruaril 1997. Nädala algusest on dollar kaotanud 2 protsenti oma väärtusest, 27. augustist, mil USD kurss tõusis 1,8135 margani (14 kroonini) -- 9 protsenti.
  Erinevalt Ühendriikide keskpangast ja Euroopa keskpanga üleskutsetest jättis Saksamaa liidupank rahaturgu reguleerivad intressimäärad muutmata. Buba otsuse mõjul muutusid marga deposiidid investoritele tunduvalt atraktiivsemateks. Marga kolme kuu deposiidi intress on praegu 3,56%, dollari intress aga umbes 20 punkti võrra madalam kui nädal tagasi (5,31%). Samas prognoositakse dollari kursi jätkuvat langust, eriti Euroopa valuutade suhtes. Investeerimispanga JP Morgan analüütikute sõnul võib USD kukkuda 1,60 DEMi (12,800 krooni) tasemeni juba enne aasta lõppu.
  Dollariga võrreldes käib käsi veel halvemini Jaapani jeenil. Saareriigist järgneb pidevalt halbadele uudistele veel halvemaid. Eile avali-kustatud keskpanga nn Tankani raport, kus vaadeldakse 10 000 ettevõtte majandustulemusi, näitas Jaapani majanduse üha suurenevat kriisi. Rahvusvahelise valuutafondi ennustuse kohaselt kahaneb Jaapani SKT sel aastal 2,5%, järgmisel aastal võib tulla 0,5protsendiline tõus, aga ainult siis, kui ettevõtted vähendavad tootmist ja piiravad kulusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.