10. november 1998 kell 22:00

Rahapuudus viib arvutiostja kuriteole

Arvutite tootmine on vähenenud, sest firmad on hakanud arvutiostu pealt kokku hoidma. Mõned arvutimüüjad müüvad arvuti ilma tarkvarata ja hind tulebki madalam. Eraldi karbis tarkvara arvutipoest hiljem juurde ostes (aga ilma ju arvuti ei tööta) tuleb hoopis rohkem maksta kui arvutit kohe koos tarkvaraga ostes.

Müüa tarbijale ilma tarkvarata, tööks sobimatu arvuti on tema petmine. See sunnib kitsikuses arvutikasutajat minema kuriteole -- varastama tarkvara, mida mõnikord ikka veel pahateoks ei peeta. Sõbralt saadud kontoritarkvara piraatkoopiat kasutades võib tulevikus sattuda politsei tähelepanu alla. Esimesed ettevõtted ongi Ida-Euroopas juba tarkvara varguse tõttu suletud.

Microlink väidab just süsteemitarkvarata arvutitega konkureerimise oma müüki oktoobris mõjutanud olevat. PT Mikrol oli probleeme korpuste tarnimisega, enamik tootjaid põhjendab aga vaikset oktoobrit ostjate jõulusoodustuse-ootusega.

Hetkel kuum