Tõnis Oja • 16. november 1998 kell 22:00

Tooraine

Suurem hinnalangus tabas aga naftasaadusi. Amsterdami-Rotterdami-Antverpeni sadamates langesid bensiini ja raskemate fraktsioonide hind viie dollari võrra tonn. Arvatavasti on ka kauplemine hõredam, sest ostu-müüginoteeringute vahe on rebenenud tavaliselt kahelt-kolmelt dollarilt viiele.

Naftatöötlustehastel ei ole sõjalise konflikti ohu möödumise tõttu mingit põhjust praegu toormaterjali osta, sest üleüldine suur pakkumine alandab lähiajal hindu veelgi. Kõige üleküllastunum on Põhjamere turg, kus ostuhuvi puudus isegi siis, kui sõjaline konflikt oli täiesti reaalne.

Hoolimata dollari kursi nõrgenemisest jätkus eile ka kulla hinna langus. Londonis fikseeriti eile pärastlõunal väärismetalli hinnaks 294,85 dollarit unts. Kulla hind liigub reeglina vastupidises suunas dollarile, sest investorid kasutavad väärismetalle oma riskide hajutamiseks.

Hetkel kuum