Andres Reimer • 1. detsember 1998 kell 22:00

Bensiin kallines pool krooni

Bensiini 95E liitri hind tõusis eile hommikuks 6 kroonilt 6,5 kroonile nii kiiresti, et paljud bensiinijaamad ei jõudnud teha parandusi oma teeäärsetel reklaamviitadel. Õigeid hinnasilte asendasid mõnel pool tankimis-

automaadile kleebitud kiiruga valmistatud pabersildid.

Neste ei teeni uue hinna pealt täiendavat kasu, sest Nestel pole Eesti tolliterritooriumil liigseid bensiini-

varusid, ütles eile Neste Eesti ASi hulgimüügijuht Rain Talmar. «Veame kütust iga päev oma mahutitest Muuga tolliterminaalist ja maksame riigile hinna tõusu jagu rohkem maksu,» kinnitas Talmar.

Alexela juhtkond otsustas hinnatõusu eile kell 14. Eelmise nädala hinnataset arvestades oleks näiteks bensiini 95E hind tõusnud uue aktsiisimaksu ja käibemaksu summeerimisel 60 senti, kuid reedel langes maailmaturu hind kümne sendi võrra, kärpides hinnatõusu 50 sendile.

Alexela Oili jaemüügidirektor Indrek Randver eitas kütusefirmade kartellikokkulepet hinna tõstmisel. «Kütusemüüjate vahel valitseb terav konkurents,» ütles Randver. «Iga hinnamuudatus on ettevõtte sisese otsuse tulemus.»

Enamikus tanklates jääb bensiiniliiter 20 senti odavamaks kui aasta tagasi, mil poolekroonine aktsiisitõus kergitas hinna 6 kroonilt 6,7-le.

Hetkel kuum