Kristina Traks • 7. aprill 1999 kell 22:00

Rakvere LK müük väheneb

«Pole näha, et müügimaht suureneb,» ütles Rakvere lihakombinaadi (LK) infojuht Andrit Heidov. «Inimeste ostujõud on langenud ja meie müük seoses sellega eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2--3 protsenti vähenenud.»

Rakvere lihakombinaat prognoosis aprillis varuda 8000 siga, kuid ettevõtte tegelik vajadus on 6500 siga. Sellest 5000--5500 annab Rakvere enda tütarettevõte AS Ekseko.

Adavere lihatööstuse tegevdirektor Harri Nukke ütles, et Adavere tapamajas on järjekorrad kuni suveni. «Seakasvatajad ei taha Rakverre loomi viia, sest Rakvere maksab kõige madalamat kokkuostuhinda,» ütles Nukke.

Ka Valga liha- ja konservitööstuse direktor Elmut Paavel ütles, et toorainet on väga palju. «Tänagi helistasid mõned endised Rakvere kliendid ja pakkusid liha, aga me lihtsalt ei saa seda vastu võtta,» ütles Paavel eile.

Sealihatootja OÜ Kehtna Mõis juhatuse esimehe Märt Riisenbergi sõnul olid seakasvatajad viimases hädas sunnitud oma sead ikka Rakverele müüma, kuigi see maksab tööstustest kõige madalamat hinda.

«Oleme ka Rakvere lihakombinaadile tükk aega müünud, aga nüüd aprillis ütles ta lepingu üles,» ütles Riisenberg. «Turg on välismaist liha täis ja meie tootjatel pole oma lihaga enam midagi teha.» Kehtna Mõis müüs aastas Rakvere lihakombinaadile ligi 2000 siga.

Hetkel kuum