• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene lennufirmad valivad Eesti või

  Igor Kuznets ütles, et firma varub Venemaa suurimale lennukompaniile Aeroflot tonn võid nädalas, millest umbes 850 kilogrammi moodustavad Ühinenud Meiereides toodetud ja pakendatud 10grammised võipakendid.
  «Eesti või on kvaliteetne ja piisavalt odav,» lausus Kuznets.
  Ühinenud Meiereide peadirektor Andres Soosaar ütles, et firma müüb nädalas keskmiselt 4 tonni võid väikepakendis, millest pool läheb ekspordiks peamiselt idaturule ja teine osa Eesti siseturule. 10grammisesse väikepakendisse pakitakse 82% rasvasisaldusega võid.
  Ühinenud Meiereid müüb võid Venemaa lennufirmadele vahendajate kaudu, sest otsetarnete pakkumused on kontsernile suhteliselt väikese müügikoguse tõttu väheatraktiivsed ja ebamajanduslikud.
  «Kuna müüme võid vahendajate kaudu, pole meil täpset ülevaadet toote lõpptarbijate kohta,» kommenteeris Soosaar Venemaa lennufirmade varustamist. «Koostööpartnerite kaudu teame, et meie võid kasutatakse ka Ukraina lennufirmade menüüs,» lisas ta.
  Ühinenud Meiereid toodab väikepakendis võid 1994. aastast, kui Viljandisse ASi Mulgi Meier osteti Eesti esimesed ja seni ainsad või väikepakendamise seadmed. «Alates sellest nädalast on kogu kontserni võitootmine koondunud Põlva piimakombinaati,» lausus Ühinenud Meiereide avalikkussuhete juht Ene Nobel. «Väikepakendis või on meie jaoks nishitoode,» kinnitas ta.
  Eestis kasutatakse Ühinenud Meiereide väikepakendis võid peamiselt hotellide, catering-teenuseid pakkuvate firmade ja ASi Estonian Air menüüs.
  Estonian Airi toidumenüüsid komplekteeriva Airo Catering Services Eesti OÜ juhataja Veiko Veskiväli ütles, et firma valmistab suvekuudel toitu ligi 30 000 reisijale. «Estonian Airi juhtkond valib menüüd kaks korda aastas,» lausus ta.
  Estonian Airi pardateeninduse osakonna juhataja Leo Tõnismaa ütles, et lennufirma on põhimõtteliselt otsustanud, et eelistab Eesti võid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.