Väinu Rozental • 26. mai 1999 kell 22:00

Vene lennufirmad valivad Eesti või

Igor Kuznets ütles, et firma varub Venemaa suurimale lennukompaniile Aeroflot tonn võid nädalas, millest umbes 850 kilogrammi moodustavad Ühinenud Meiereides toodetud ja pakendatud 10grammised võipakendid.

«Eesti või on kvaliteetne ja piisavalt odav,» lausus Kuznets.

Ühinenud Meiereide peadirektor Andres Soosaar ütles, et firma müüb nädalas keskmiselt 4 tonni võid väikepakendis, millest pool läheb ekspordiks peamiselt idaturule ja teine osa Eesti siseturule. 10grammisesse väikepakendisse pakitakse 82% rasvasisaldusega võid.

Ühinenud Meiereid müüb võid Venemaa lennufirmadele vahendajate kaudu, sest otsetarnete pakkumused on kontsernile suhteliselt väikese müügikoguse tõttu väheatraktiivsed ja ebamajanduslikud.

«Kuna müüme võid vahendajate kaudu, pole meil täpset ülevaadet toote lõpptarbijate kohta,» kommenteeris Soosaar Venemaa lennufirmade varustamist. «Koostööpartnerite kaudu teame, et meie võid kasutatakse ka Ukraina lennufirmade menüüs,» lisas ta.

Ühinenud Meiereid toodab väikepakendis võid 1994. aastast, kui Viljandisse ASi Mulgi Meier osteti Eesti esimesed ja seni ainsad või väikepakendamise seadmed. «Alates sellest nädalast on kogu kontserni võitootmine koondunud Põlva piimakombinaati,» lausus Ühinenud Meiereide avalikkussuhete juht Ene Nobel. «Väikepakendis või on meie jaoks nishitoode,» kinnitas ta.

Eestis kasutatakse Ühinenud Meiereide väikepakendis võid peamiselt hotellide, catering-teenuseid pakkuvate firmade ja ASi Estonian Air menüüs.

Estonian Airi toidumenüüsid komplekteeriva Airo Catering Services Eesti OÜ juhataja Veiko Veskiväli ütles, et firma valmistab suvekuudel toitu ligi 30 000 reisijale. «Estonian Airi juhtkond valib menüüd kaks korda aastas,» lausus ta.

Estonian Airi pardateeninduse osakonna juhataja Leo Tõnismaa ütles, et lennufirma on põhimõtteliselt otsustanud, et eelistab Eesti võid.

Hetkel kuum