• Jaga lugu:

  Eesti Energia emiteeris uusi kommertspabereid

  Eesti Energia emiteeris eile Hansapanga vahendusel 75 miljoni krooni eest kolmenädalasi kommertspabereid intressiga 3,8 protsenti.
  «Intress kujunes ettevõttele väga soodsaks, sest tegemist on suure ja kvaliteetse ettevõttega, kelle emissioonide vastu on suur huvi,» ütles Hansapanga investeerimispanganduse spetsialist Ülo Kallas.
  «Intress on isegi allpool mõne Eesti panga pakutavat deposiidiintresside taset,» märkis ta.
  Kallase sõnul ostsid kommertspabereid rahaturufondid, pangad ja kindlustusseltsid. Kallas lisas, et kolmandik emissioonist läks ettevõtetele.
  Kallas möönis, et ettevõtete huvi kommertspaberite vastu on väiksem, sest rahaturufond pakub neile samu instrumente, kuid ühepäevalise likviidsusega. Suurematel ettevõtetel, kellel raha on küllalt, on siiski kasulikum osta kommertspabereid otse, sest sellisel juhul on tulusus suurem, lausus Kallas.
  Kallase sõnul katab Eesti Energia emissioonide abil kõikumisi oma rahavoogudes ja 75 miljonit krooni on ettevõtte keskmiselt 10 miljoni kroonise päevakäibe juures tagasihoidlik summa.
  Augusti algul emiteeris Eesti Energia 150 miljoni eest kolmenädalasi võlakirju, mille intressiks kujunes 4,1 protsenti.
  Hansapank valmistab ette Eesti Energia 35 miljoni euro ehk ligi 550 miljoni krooni suurust eurovõlakirjade emissiooni, millest laekuvad vahendid lähevad Eesti Energia selle aasta investeeringute katteks.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.