• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toiduainetööstuse langus mõjus trükitööstuse ettevõtetele

  Tänavu esimesel poolaastal on Trükitöösturite Liidu liikmete koondkäive kasvanud võrreldes 1998. aasta esimese poolega vaid pisut üle 6%. Samas oli selle aasta esimeses kvartalis kasv 30% võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga.
  Kõige rohkem kahanes käive Aldusel, kelle töödest läks suur osa Venemaale. Aldus on üks väheseid etiketi ja pakendi trükkimisele spetsialiseerunud firmasid, mistõttu on tema klientide hulgas palju toiduainetööstuse ettevõtteid, kes seoses Venemaa turu äralangemisega kaotasid ekspordituru või pankrotistusid.
  Alduse juhi Hugo Juhkami sõnul on viimastel kuudel näha, et teine poolaasta tuleb edukam, sest kauplemine idasuunas on taastumas.
  Kõige enam, üle kahe korra, on käive kasvanud Kroonpressil. Tartu trükifirma peadirektor Andres Kull ütleb, et töömaht on märgatavalt suurenenud tänu mullu septembris soetatud uuele trükimasinale.
  Ligi 90% Kroonpressi käibest annab perioodika trükkimine, millele järgnevad kliendilehed ja teised reklaamtrükised. Kroonpressi spetsiifika võimaldab Eesti mõistes ainult suuri tiraazhe trükkida, alates 5000 eksemplarist. Suurim ühekordne trükiarv on selles trükikojas olnud 200 000.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.