• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Külmhoone salatseb

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil lõpetasid eile enamuses plusspoolel ja ÄP indeks tegi liideraktsiatele toetudes oma oktoobri tugevuselt teise tõusu, +1,13%, 282,68 punktile. Kuigi börsisüsteemi käive ulatus koguni 22,3 mln kroonini, ei saa kauplemist sellest hoolimata kuigi elavaks nimetada.
  Suuremat tähelepanu leidsid taas Hansapank ja Norma, üle miljoni kroonise käibe saavutas registreeritud kuues tehingus ka EVP. Kaks esimest olid siiski omaette klassist, andes kahepeale 83% börsisüsteemi kogukäibest ja 71% registreeritud tehingutest.
  Hansapanga aktsia suur käive tulenes kahest päeva lõpus sooritatud suuremahulisest tehingust, milles vahetas korraga omanikku 100 000 aktsiat ja 131 000 aktsiat. Hansapanga maakler Romet Tepper seostas BNSile antud kommentaaris neid kaht tehingut välisinvestoritega.
  Elavat huvi Hansapanga aktsia vastu ja hinna ligi 2protsendist tõusu saab hetkel siduda peamiselt kolmapäevase III kvartali konsolideeritud majandustulemuste avaldamisega, mis analüütikutelt ühise positiivse hinnangu said.
  Eilse börsipäeva kahtlemata kõige põnevam uudis oli aga Külmhoone plaanitav liit Leedu piimatootja Kauno Pienas Centrasega. Muidu üdini positiivse uudise tonaalsust kiskus tublisti alla Tallinna Külmhoone juhtide ja samas ka suuromanike soovimatus tehingu kohta avalikkusele ja teistele aktsionäridele informatsiooni jagada.
  Kuigi BNSi vahendusel võis mõningatest tehingut puudutavatest detailidest juba hommikul kella kaheksa ajal lugeda, suudeti sellesisuline börsiteade vormida alles kella üheteistkümneks.
  Tehingu asjaolude varjamine pärast väidetavalt terve aasta kestnud läbirääkimisi jätab kummalise mulje. Nagu ikka, tekitab millegi varjamine tunde, et ju siis on, mida varjata. Kummaline on seegi, et ettevõtte nõukogu ei kavatse tehinguks Külmhoone aktsionäridelt volitusi küsida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.