• Jaga lugu:

  osta.ee oksjon kasvatab käivet

  «See on korraliku poe käive ja kui arvestada, et oleme alles alustanud, on tulemus hea,» sõnas investeerimispanga Lõhmus, Haavel ja Viisemann omanik Rain Lõhmus eile.
  Enam kui 6000 inimest on end registreerinud osta.ee kliendiks. Internetileheküljel peetakse korraga rohkem kui tuhat oksjonit 178 kategoorias. Soome suurima internetioksjonite korraldaja Keltainen Pörssi leheküljel toimus reedel pisut vähem, 900 oksjoni ringis.
  Kõige populaarsemad rubriigid osta.ee-s on arvutid, liiklusvahendid ja mobiiltelefonid, nende puhul sooritatakse Lõhmuse sõnul kõige rohkem tehinguid. Uue omaniku leiab umbes iga kümnes müüki pandud asi. Üks oksjon kestab sõltuvalt müüja soovist kuni 14 päeva.
  Heiti Kenderi, osta.ee ühe osaniku sõnul on esmaspäev ja teisipäev kõige tihedamad kauplemispäevad. Oksjoni korraldamine on järgmise aasta veebruarini tasuta, seni ei võeta komisjonitasu. «Osta on arendamisfaasis, tahaks seda veel täiustada, raha küsida ei ole praegu sobilik,» rääkis Lõhmus. «Esimese aasta jooksul oleme valmis raha kaotama.» Internetioksjoniga seotud investeeringute mahtu ei soovinud Lõhmus avaldada.
  Osta.ee tegutsema hakates jäi varju Eesti teine online-oksjon aadressil http://market.isp.ee/oksjon/, mis on tegutsenud poolteist aastat. Firma ISP Tarkvara loodud oksjoni korraldamisteenus on tasuta, raha teenitakse reklaami pealt. Võrreldes osta.ee-ga on sel tagasihoidlikum kujundus ja väiksem pakkumiste arv. Reedel näiteks oli vaid kolm pakkumist. «Me tahtsime elavdada Eesti internetiturgu, kuid pole ennast nii palju reklaaminud kui osta.ee,» rääkis OÜ ISP Tarkvara projektijuht Mihkel Raba. Tema sõnul on oksjoni jooksul sooritatud umbes 10 000 tehingut. ISP Tarkvara ei ole veel võtnud seisukohta, mis nende oksjoniga saab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.